Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с токовете на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с токовете на Браво

Здравейте колеги , преди няколко дни левия мигач започна да ми прави мизерии.Първоначално , когато пуиснех ляв мигач заедно с него премигваше ии копчето против мъгла , това до халогените , след това започна да свети постоянно , независимо включено или изключено и сега свети , обаче мигача не работи пуска се когато си иска , от какво може да е ?
    Fiat Bravo 97 набор 1,6 16V

Отвори и си прегледай отзад на стопа клемите на кабела, както и на самия стоп, вероятно имаш нагоряла клема, почисти ,ако е на стопа- стисни я малко ако е възможно с клещи или с натискане с отвертка, за да има по хубав контакт . Ако е на стопа, почисти и готово.
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Alex_RT написа:
      Отвори и си прегледай отзад на стопа клемите на кабела, както и на самия стоп, вероятно имаш нагоряла клема, почисти ,ако е на стопа- стисни я малко ако е възможно с клещи или с натискане с отвертка, за да има по хубав контакт . Ако е на стопа, почисти и готово.
      Да обачее като пусна авариините си работят идеално мигачите ,понякога спира да свети копчето за мъгла и мигача си работи без проблеми след това светва копчето само ,мигачът отказва на таблото индикатора за мигача свети леко зелено без да примигва и колкото да натискам копчето против мъгла не се изключва

Коментар

кола

Както казва колегата първо виж стоповете после буксите под бушоните и накрая релета .Може и някъде са прави проблем от буксите на таблото
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Такааа , днес отворих стопа отзад беще нагоряла малко буксата напръсках я с вд , проблемът остана същия, направи ми впечатление , че тоя номер го прави само като са включени светлините , когато са изгасени си работи нормално мигачаа , само чее лампичката против мъгла присветва в ритъма на мигача ?!

Коментар

и с 50 ВД да на пръскаш все тая... проблемите идват от това че имаш утечка на ток, а утечката на ток идва от това, че не са ти наред буксите (клемите) на стоповете. Нагара е резултат , а не причина. Вземи и ги присвий клемите посредством пъхане на отвертка вътре и натискане на пластинките с цел да стане по-здрава сглобката, почисти контактната повърхност и на самия стоп. Всичко това се отнася за мъжката бяла букса. При необходимост вземи мултицет и направи измервания ако е нужно, за да разбереш къде е проблема или за най просто просто откачи единия стоп и виж дали пак ще е същия проблем.За да ти свети и друга лампа означава ,че имаш утечка на ток. Прегледай първо това, после търси по бушони и релета. С този проблем се сблъсках и така го отстраних. След като всичко по стопа е наред, едва тогава търси повреда другаде (за което силно се съмнявам).
            Play Golf ,but not drive golf!!!
            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

101% ти липсва масата на един или на двата стопа. Когато това се случи, определена верига си намира маса през друга верига, например габаритът се замасява през светлината за мъгла. Резултатът е, че тези две светлини стават последователно свързани през проблемната маса на мъжката букса, а всички лампи, които са свързани успоредно във втората верига - светват. Включително и тази на бутона.

Коментар

Както казаха колегите преди мен, най-верочтната причина е губене на маса. Миналата есен ми се появи проблем с десен мигач. При включени фарове и подаване на мигач, десния стоп ставаше много весел. В момента, в който светва лампата на мигача гаснеха светлините на стопа и обратното. Често мигача не се включваше въобще или тръгва, но след две три премигвания пак спираше. Диагноза - хлабава маса, ведеща до утечка.

Коментар

браво

Не питаи старило питаи патило,и при мен същия проблем отдавна го реших с кривене на пластините на буксата на стопа(беше прегорялата шибана маса-наи долния кабел черен на цвят) и пръскане с контактен спреи а не вд което деиства противопоказно маи според мен поне :D
                  fiat bravo 1.6 16v 103h.p.96,opel corsa cdti 1.3 75h.p.2008

Коментар

И му предлагаме да започне от шофьорския стоп нали?
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

И аз съм минал по този път,само че при мен проблема беше в десния стоп,след старателно постъргване на буксата и крачетата на самия стоп всичко си дойде на мястото.
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

За всеки случаи съм направил същия ремонт и на другия стоп защото знам ли след време какво ще му хрумне пък на него :D
                        fiat bravo 1.6 16v 103h.p.96,opel corsa cdti 1.3 75h.p.2008

Коментар

Working...
                        X