Здравейте колеги. Онази вечер се случи следната ситуация. Пристигайки на един язовир, преди да загася колата от подписа ми й затворих прозорците. След това първо се опитах за включа една подвижна лампа директно към акумулатора, а след като не светна я включих в гнездото на запалката, кадето резултата пак бе отрицателен. Подвижната лампа, която се опитвах да включа е от тези луминисцентните, които имат поотделно щипки за към акумулатора и пишлек за гнездото на запалката. Приготвяйки се да подремна реших да отворя единия от задните прозорци. Да, ама не. Нито заден, нито преден, нито от вратите, нито от конзолата между предните седалки, нищо. Прозорците не се отварят. Сутринта пробвах пак и резултата бе същия. Оказа се, че не работи и управлението на огледалата, както и запалката. Преди малко проверих всички предпазители в двигателния отсек и на панела в купето и всички се оказаха здрави. В купето, на панела с предпазителите няма 12В на най-горния от дясната страна, който предполагам е за предните врати, съдейки по обозначението му. Подадох директно 12В на изхода му, но няма положителен резултат. Разменях еднотипните релета, пак нищо. ГОРЕЩАТА МИ МОЛБА е ако някой е имал подобен проблем или знае как да го реша да ми каже, защо шофьорската ми врата се отваря само отвън и упражнението с излизането е меко казано отвратително.Благодаря на колегите, които обезпокоих по телефона и ми даваха насоки. Ако някой реши да ме посъветва по телефона, очаквам обаждане на 0885 69 30 96 - Моньо.Колата ми е Lancia Dedra 1,9 TD, 04.1998 фейслифта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ел. стъклата и ел. огледалата на Ланчия!
Collapse
X
-
Акумулаторът си е добре и е на колата. С него си я паля. Проблемът е в това дали има някакъв общ предпазител за стъклата, огледалата и запалката, който все още не съм успял да открия. Питам в този форум, защото чест от нещата по управлението на запалването и ходовата част са като на Мареята.
Коментар
-
Конкретно за твоят проблем по-добре питай в ланча форума. Въпросните системи, с които имаш ядове, са различни при фиат и ланчия. Аз, за съжаление, не мога да помогна с друг съвет, въпреки че карам ланчия. Имаш сервизни бушони под кората на волана, махаш нея, и ти се откриват още няколко бушончета. Провери ли ги тях?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Открих проблема и искам да го споделя с Вас. Оказа се сервизния предпазител от дясната страна на панела с предпазителите. В ръководствата и ел. схемите за Дедра дизел до 1998г. има само един такъв предпазител. В моделите след 1998г., за които не успях да открия ръководство, има 2 броя-по един от ляво и дясно. Предполагам, че този от лявата страна е за осветлението на купето, таблото и др., както е дадено по публикуваните схеми с един предпазител.Още веднъж Благодаря на всички отзовали се.Пожелавам Ви много безпроблемни километри!Моля модераторите за заключат темата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар