Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенон до 80-90 лева

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ксенон до 80-90 лева

Тъпа тема, ама реших все пак да питам, че от толкова гледане съвсем се обърках.Искам да не предизвикват смущения по ел. инсталацията, без значение тънки/стандартни баласти. Какво да гледам по самите баласти, и кои са за предпочитане, тънки или дебели?Има ли разлика в HID комплектите от 50 лева и тези от 90 лева. Изглеждат ми еднакви. Като че ли единствената разлика е гаранцията . Някой ако скоро си е купувал, и е доволен, да сподели от къде и за колко.Един колега ми препоръча тази фирма, били коректни (не е реклама), като съм се спрял на тези с една година гаранция за 78.85 със стандартни баласти, понеже с тънките при него се е наложило да се монтират филтри заради нулиране на километража.Общо взето трябва ми ксенон който не прави магарии по ел. инсталацията, и да е с гаранция 6 месеца минимум.Благодаря предварително.
    00' Bravo 105 JTD

Колега вземай ксенон от тази фирма, добра е, обади се на човека по телефона ще ти обясни за какво става въпрос.Слагах на приятел, само че Н4, такъв с 12 месеца гаранция, дебели баласти. Изработката беше качествена, и близо година вече няма проблеми.Аз съм с такъв от 50 лв на Мареата (не от тази фирма). Много мигаше самата светлина понякога, беше от хлабава връзка. Сега пак мига но много рядко и незабележимо.Докато със скъпият които го поставих на приятеля няма такива миганици и глупости. Аз и с този от 50 лв нямам нулиране на километража, нито пък той с този от 90.Разликата е в баластите, крушките все еднакви. Стартовата консумация гледай да не е повече от 10А.Един съвет - вземай светлина до 5000К, 6000К доста си синеят.
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Благодаря за мнението. Щом втори човек казва че са стабилни, значи от тях ще е . Ще поръчам тези които си бях наумил, стандартни/дебели баласти с една година гаранция за 78.85лв.Относно баластите наистина намирам тук таме с 15-20А стартов ток, ама повечето са 6А. Ако излезе над 10А, ще сложа някакво реле не е проблем, само ксенона да е хубав.За цвета, 4300 ще е, решил съм го отдавна.Благодаря още веднъж.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Ако си със старата инсталация - ремонтирай я, ако вече не си и използвай оригиналното реле на колата. Ако си с по-новата - не пипай нищо

Коментар

Със старата бях. Дългите светеха заедно с късите. Оправил съм го, вече съм с "новата" инсталация.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

аз като им звъннах ме посъветваха, само заради трептенето, да си взема тияЕasy Light Plus с 1 месец гаранцияКсенонови системи за автомобили със стандартни баласти- 12V 35WКсенон система за фарове с еднофокусни крушки (H7,H1,H3,HB4,HB3,H11 и др.) 68.85 лв. взех си най-евтините и съм доволен - за да се види трептенето трябва да се блещиш директно във фаровете.п.с. доколкото помня, според тях, това с нулирането било проблем в някои коли и не зависело от баластите.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

В кои някои? В колата на Торнадото, но не и в тая на Красьо, например? (колите им са еднакви!) Зависи 100% от баласта. Вкарва голямо електромагнитно смущение. Щом на тестовата маса у дома ми рестартира фотоапарата от 1/2 метър разстояние... Ники, щом си с "нова" инсталация - никакви допълнителни релета не слагай. Ще се получи все едно пускаш реле през друго реле.

Коментар

Николче, не си ме разбрал правилно. С дебелите баласти имах проблем и за това сложихме тънки. Допълнителния кондензатор е за да няма премигване при превключване от къси на дълги и обратно.
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Явно до някъде си е късмет това с евтините баласти, дали ще правят смущения или не.
                  veselin10 написа:
                  Николче, не си ме разбрал правилно. С дебелите баласти имах проблем и за това сложихме тънки. Допълнителния кондензатор е за да няма премигване при превключване от къси на дълги и обратно.
                  Ъмм, сори, толко съм слушал явно . Ще поръчам комплект с тънките тогава.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

ogi28b написа:
                    В кои някои? В колата на Торнадото, но не и в тая на Красьо, например? (колите им са еднакви!) Зависи 100% от баласта. Вкарва голямо електромагнитно смущение. Щом на тестовата маса у дома ми рестартира фотоапарата от 1/2 метър разстояние... Ники, щом си с "нова" инсталация - никакви допълнителни релета не слагай. Ще се получи все едно пускаш реле през друго реле.
                    така като се замисля, ако е с 20 ампера стартов ток може и да прави достатъчно голям импулс, ама ако е до 10 не ми се вярва. другото е, да е от пластмасовия корпус, който не екранира, но пак не ми се вярва, че са такива идиоти, да не го облепят отвътре с едно алуминиево фолио..
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Вервай ми, идиоти са, това алуминиево фолио оскъпява продукцията. Въпросния баласт, моя, беше с ток 13.2 А според етикета. Никога не ми е рестартирал километраж или касетофон, нито ми е стопявал предпазител. Дори за известно време вместо с оригинален 10 А, бях със 7.5 А на левия фар, пак оригинален. Нямаше никакви проблеми.

Коментар

Ксенона е успешно монтиран, хубаво свети (горе долу), ама се появи друг проблем. На дупки и павета трепери/вибрира, все едно фара се тресе, което е дразнещо. Засегнати са и двата фара, ама като че ли левият повече.Да поясня. Фаровете са стегнати, няма луфтове при опит за движение с ръка. Пластмасата в която влизат ябълките на фаровете, са хубаво залепени и двете, с двукомпонентен поксипол.Ксеноновата крушка, влезе и застана плътно и стегнато заради двете голями пластмасови пъпки. Даже се чудих дали да сложа металната закопчалка. Самата закопчалка пък също стегна по-яко крушката, защото основата на крушката е по-дебела от на халогенната. И се чуда, възможно ли е самата крушка да трепери, балона вътре? Възможно ли да е нещо от баластите? С обикновените крушки нямаше такива работи, а даже не бях лепил пластмасата на ябълките.Благодаря!
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Да не трепери самия рефлектор вътре? Ти сложи ли лупите?
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Пъпките са по-дебели от дупките, това пречи на лампата да легне в леглото, което самото то има три малки пъпчици, които оформят равнина за лягане на лампата. По този начин, като не е легнала на 3 точки, а само на две - пъпките, лампата се люлее около оста между двете пъпки. Така като минеш през най-малката неравност, става това трептене. Решението е да изпилиш двете пластмасови пъпки на лампата толкова, че тя да ляга свободно върху трите малки метални пъпчици на леглотона рефлектора.

Коментар

кола

Има и друг проблем ако вътре в лампата прастинките към жичките да са от мек материалпри неравности да мърдат.Сега им писах и видях къде се намира фирмата При вагон ресторанта .
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X