Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свещите, този препъни-камък :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свещите, този препъни-камък :)

Рових из темите, но не открих убедителен отговор на въпросът който ме вълнува!Когато ми се сдуха бобината реших, че може и да има проблем в свещите и така притеснен отидох в магазина на Евлоги Георгиев преди Графа (Евро 07) да закупя свещи за Бравата!Там един служител ми предложи свещи "Sagem EYQUEM" по 4.50 лв. и аз не знам защо, се бях паникьосал с тая тъпа бубина и без да мисля ги купих!Сега като ги смених се оказа че предищните ми свещи SHAMPION са с 2 електрода и се замислих, дали тези които купих с уверение, че са за моя автомобил са подходящи за експлоатация!Търсих информация за Саджем, но почти няма такава!За двуполюсните прочетох, че са с удължен ресурс, но поради специфичната искра дали все пак не оказват влияние и върху работата на двигателя а не само върху дълготрайността на свеща!Ако някой има възможност да сподели виждането си върху моята дилема, ще бъда благодарен
    FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
    FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
    FIAT Stilo 1.2 16V LPG

здрасти виж какво според мен е по добре двуполюсните тъй като с тях ще имаш по добро изгаряне на горивото следователно по нисък разход поне при мен е така аз съм с четириполюсни свещи и разхода ми падна с около1,5 2л незнам дали е само това причината за намалянето на разхода но с тези съм по добре и ако някой ден се наложи смяна ще търся пак такива

Коментар

Re: Свещите, този препъни-камък

Stoyo написа:
      ...Търсих информация за Саджем, но почти няма такава!...
      http://www.autokontinent.ru/public/articles/eyquem Не знам колко е актуално, но дава някаква идея. :D P.S. Малко рисковано ми се струва да купиш само по съвет на продавача (който, както разбирам, не познаваш) - като знам равнището на компетентност на повечето (и не само в магазините за авточасти за съжаление...).
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Working...
      X