Здравейте!Днес реших да покарам малко на бензин, но колата отказа да работи Бензин в резервоара има.Колата изобщо не пали на бензин. Пробвах на едно голямо спускане да я превключа и по едно време "захапа", но вървеше само до 2К оборота и почва да "пърпори". Държа празен ход 1-2 мин след това и загасна и пак край.Симптомите са все едно няма подаване на гориво. Как да диагностицирам проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не пали/работи/върви на бензин - ТИПО 1.8 16V
Collapse
X
-
Значи, датчиците за обороти работят, дроселовия потенциометър също. Газаджиите обаче са правили някакви изпълнения и явно спират бенз. помпа - има едни релета слагани, взиман + от чистачките на фаровете, маса от не знам си къде - цирк. Тръгнах да проследявам и стигнах до едно изгоряло реле, което обаче ако работи ще даде на късо + и - (на веригата, която СЕ управлява е + и -), а намотката на релето е изгоряла. Направо не знам вече, каква е тая история. Препоръчайте някой читав майстор жичкаджия или да разбира от инжекциони, релета, ЕКУта, газ и т.н
Коментар
-
В аутодата видях, че причината да не стига гориво до рейката при работеща помпа е инерционния датчик(IFS - inertia FUEL SHUT-OFF SWITCH). Къде се намира това чудо на техниката?Под задната седалка има една чуднотека с много жици, но там влизат И датчиците за АБС-а и си мисля, че е контролера за АБС.
Коментар
-
maiden написа:В аутодата видях, че причината да не стига гориво до рейката при работеща помпа е инерционния датчик(IFS - inertia FUEL SHUT-OFF SWITCH). Къде се намира това чудо на техниката?Под задната седалка има една чуднотека с много жици, но там влизат И датчиците за АБС-а и си мисля, че е контролера за АБС.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Проблема отдавна го отстраних. Както и предполагах беше засмукала въздух и не може да подкачи. Извадих всички маркучи при рейката/регулатора, оставих на контакт и след 30тина секунди бликна. Със светкавична реакция успях да откача клемата на акумулатора(бях в готовност) и предотвратих взрив :DТа така!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар