Здравейте на всички
! Нов съм тук, тъй като си купих моята кола (Bravo SX 1.6 16V) Януари месец и до сега не ми се е налагало да се допитвам за нещо, тъй като гледах сам да се справям, но ето че реших да я продам и имам някои проблеми, които обхващат няколко теми и не съм сигурен дали тук е точното място за публикуването на тази тема, но да ме прощават администраторите
Търсих из форума и из интернет, но информацията която намирах беше на чужди езици или не беше свързана точно с проблем като моя и за това ако съм пропуснал или не съм видял нещо предварително се извинявам и като отговор може някой да ми даде линк към темата ( ако е било писано за подобен проблем).Въпроса и проблма ми е следния:Когато ходих да купувам колата, момчето каза, че нямала аларма и за това нямал дистанционно с ключа (и в него няма копче). По този начин знаех , че колата няма аларма и си карах - няма проблем, заключвам си я от вратата и готово.През времето в което е при мен обаче забелязах, че има обемни датчици, ключета по вратите, на капака и сметнах, че може би някога е имала аларма, но или е свалена когато са я докарвали, или някой се е правил на майстор нещо и е изгоряла или нещо такова. В един момент обаче, прибирайки се с мойта приятелка диодчето на централната конзола започна да мига , както и аварийните ми. Спрях, изгасих колата (мислейки, че ще се оправи), но проблема дори се влоши - започна да пищи! До някъде се зарадвах за това, че имам аларма, но се сетих че няма как да я спра , тъй като нямам дистанционно. До този момент не съм знаел къде е и каква е и в тъмното я търсих, но ни пищялка - ни чудо .. Махнах минусовата клема на акумулатора и тя продължи да пищи. Накрая чух от къде идва и извадих буксата. Оказа се, че такава аларма има още един приятел със същия Фиат като моя и зет ми на Опела. Алармата е с ключе за изключване (което също нямам) и това, което записах от нея е следното: M387-287M87-75TPDP-6037Търсейки данни за това чудо в интернет подразбрах, че е Meta System . И така проблема е там, че нямам дистанционно да я спра, а докато пищи ми прекъсва тока до бензиновата помпа и колата ми работи само на газ. Молбата ми е някой със сходен проблем да сподели какъв цвят е жицата, която прекъсва бензина или нещо такова, защото не ми се носи да ми правят дистанционно, тъй като както вече споделих ще я продавам и не ми се дават пари допълнително. Просто искам колата да си работи на бензин. Попринцип се занимавам с компютри и електроника, но просто не ми се рови из инсталциите, защото незнам кой какво е правил, а италианска кола за пръв и последен път си купувам и си нямам идея за какво става дума там. Подразбрах в един пост тук , че има 4 жици на бензиновата помпа, два от които са за датчика вътре за нивомера , а другите са плюс(кафяво - бяла) и минус (черна) и се чудя дали ако подам директно ток до там ще тръгне бензиновата помпа, но пък алармата да е направена да прекъсва някви клапи или нещо подобно.. Казаха ми и за копчето под седалката да погледна за възможен проблем и че имало някаква съчма, но на напипване не остановявам нищо нередно..Другото което исках да попитам е свързано с ел. регулирането на фаровете. Попринцип нямаше тази екстра, но ми подариха фарове с машинки и си намерих пластмасата около километража с регулатора. Останових, че от буксите на моторчетата излизат 3 жици, 2 от които са минус, а третата плюс. Мисълта ми е дали ако подам захранване и вържа фаровете с регулатора той си обръща плюс/ минус или трябва някакво реле да се слага допълнително?Още един път благодаря предварително за отговора и се извинявам, ако темата не е подходяща за раздела. Попринцип гледам всичко сам да си оправям , но както вече казах ще продавам колата и искам поне тези неща да отстраня, за да не занимавам следващия собственик и да няма пазарлък в цената, а да ходя по майстори - файда за допълнителни харчове няма
Лека вечер на всички!
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар