Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

машинка за заден ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

машинка за заден ход

Имам следния проблем: като включа на задна не свети светлината за заден ход, крушката е здрава. Четох по форума да проверя машинката за заден ход на скоростната кутия, но не можах да я намеря. Моля ако може да помогнете с по-точно описание къде се намира, или ако може една снимчица направо да пуснете. Мерси.
    Bravo HGT

И аз си мислех, че ми е здрава крушката ама нъц...провери я пак, изглеждаше здрава ама като сложих друга и проработи,.

Коментар

Аз лично се съмняван да имаш проблеми с машинката - тя е вътре в кутията и предствалява едно бутонче, което го натиска нещо в кутията като се включи на заден ход - провери по скоростната кутия, някъде трябва да има датчик с един или два кабела - ако това наричат машинка - провери първо буксата и здравината на кабелите. Проверява се така - с мултицет за провека на верига допираш до крачето на датчика и до маса - като се включи на задн ход трябва да даде верига - реално се подава маса за да светне лампата. Колата ти е с друга кутия ама все пак - слагам една снимка от мануала на Бравата.
      Прикачени файлове
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз имах същия проблем с Фиат Темпра, светлините за заден ход не работеха, свалих датчика, базиках кабелите и буксата, сложих го - сега светлините работеха, но постоянно, на която и да е скорост - 1,2,3... Отидох и взех нов датчик, смених го и проблема се оправи, светлините заработиха нормално.При мен датчикът се намира от дясната страна на стартера, някъде под акумулатора.Не мога да ти направя снимка, за да видиш точно кое е.Успех с ремонта, ако още не си го направил

Коментар

Колега това не е машинка-това е датчик който е забит в скоростната кутия от който излизат 2 кабела-при тебе може би 2 та кабела са измъкнати щото ти се е прецакал датчика и за да не светят постоянно са го изключили!Провери и се убеди сам!
          Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
          Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
          Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

Така... въпростана машинка ВИНАГИ се монтира на скоростната кутия. Залегни и разгледай, трябва ясно да се вижда. Обикновенно е от страната на предната броня - т.е. отпред, при HGT мотора предполагам също е там. Моята си я смених собственоръчно за 5 минути, малко е наудобно да се развива и затяга отдолу, но не е болка за умиране! Моята нова машинка струваше около 13лв.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
              Така... въпростана машинка ВИНАГИ се монтира на скоростната кутия. Залегни и разгледай, трябва ясно да се вижда. Обикновенно е от страната на предната броня - т.е. отпред, при HGT мотора предполагам също е там. Моята си я смених собственоръчно за 5 минути, малко е наудобно да се развива и затяга отдолу, но не е болка за умиране! Моята нова машинка струваше около 13лв.
              И при HGT си е също отпред, зад бронята. Но изправноста и може да се провери на място с оммер - при включена задна скорост датчика трябва да показва "късо" на оммера, а при изключена - много високо съпротивление / безкрайност/

Коментар

Working...
              X