Колеги, не съм много в час, затова ще я вода на майстор, но първо да се посъветвам с вас :Пунто, 1.2, 75, ’94г., гасне отвреме на време, когато е на скорост, в движение. Понеже се съмнявам в много неща, че са причината, а нямам намерение да сменям едно по едно на принципа "проба - грешка", гледам да открия проблема, преди някой майстор да почне да се упражнява Питането ми е следното : Когато извадя голямата букса на ECU-то и почна да проверявам с мултицет, на 4-ти пин имам волтаж на загасена кола, а като дам на контакт имам и на 4, и на 5-ти. Волтажа си е нормален, около 12V. Дотук добре, но ако направя с пробна 12 волтова крушка опит тя да светне, не иска - защо? Нали мултицета ми показва, че имам волтаж, а не може да накара 12-волтова крушка да светне?Та се опитвам да разбера дали точно тази липса на (нормален) волтаж, отиващ към ECU не е причина да ми гасне в движение
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с тока, отиващ към ECU (Пунто, МК1)
Collapse
X
-
slav4o_vt написа:Та какво всъщност са 4 и 5 ти крак на ECU. Връзка между конт. ключ ?Фиат Пунто 1.2 75 `95
Коментар
-
Re: Проблем с тока, отиващ към ECU (Пунто, МК1)
А що не си погледна свещите ? Инжекторите дали не са запушени , или нещо друго по запалителната система и горивната , асе навря точно в компа ? Попринцпи в бензина има много боклуци ... Може някое реле да ти праи проблем не задължително да е ECU-то ... То поскоро винаги проблемите са извън него ... Рядко в него е проблема>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:асе навря точно в компа ?Фиат Пунто 1.2 75 `95
Коментар
-
loudidd написа:Fiat_Punto11 написа:асе навря точно в компа ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Mи да е нагоряла клемата на бушона нещо. Лампата нали свети ако е директно вързана към акумулатора ? Или на акумулатора да не е стегната клемата добре. Случвало ми се е давам на контакт всичко ок и като кажа да запаля и цък и всичко угасва и после неще. След доп стягане се оправя. Всъщност като изгасне в движение таблото продължава ли да свети ?
Коментар
-
loudidd написа:slav4o_vt написа:Всъщност като изгасне в движение таблото продължава ли да свети ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар