mr_none написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
сваляне на стъпково моторче на пунто мк 2
Collapse
X
-
-
Re: сваляне на стъпково моторче на пунто мк 2
punto_2 написа:знае ли някой как се сваля ,защото не намира, никакви болтове?! и още нещо възможно ли е да е от него проблема че като дам рязко газ и в първите 1-2 сек.не се форсира,след това поема,и на газ ,и на бензин е едно и също?!
Коментар
-
Днес си играх с дросел клапата на колата и открих много лесен начин за сваляне на стъпковото моторче. След като го свалих се оказа, че не е имало никакъв ефект от почистванията, който бях правил до сега, а те са две за една година. За съжеление телефона ми прави доста скапани снимки и не мога да ви покажа разликата преди и след почистването, но тя е огромна. А понеже така и така се бях захванал свалих и TPS-a и го напръсках с WD-40.Първо се сваля целият дросел, като ECU-то не се откача от буксите а само се демонтира, чрез двата болта отбелязани в червено. Самата клапа се маха като се развият болтовето отбелязани със син цвят.За да извадите стъпковият мотор ви трябва, малко чукче, плоска отверка и менгеме. Стягате, дросела по показаният начин (не твърде силно, все пак е от алуминий), чукът се поставя по показаният начин и се използва само за упорна точка, а с отверката се бърка в буксата на моторчето и лекичко се натиска в показаната посока, ама леко защото аз без да искам го изтрелях.После чистите старателно и връщате.А TPS-а се вади с помоща на макетно ножче, което се подпъхва в отбелязаните точки, една след друга и постепенно се вади.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар