Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

сваляне на стъпково моторче на пунто мк 2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

сваляне на стъпково моторче на пунто мк 2

знае ли някой как се сваля ,защото не намира, никакви болтове?! и още нещо възможно ли е да е от него проблема че като дам рязко газ и в първите 1-2 сек.не се форсира,след това поема,и на газ ,и на бензин е едно и също?!

Ако е 1.2 16v, се намира вътре в дросела зад пластмасовата капачка. А и да го отвориш, няма какво да направиш, освен да го видиш как изглежда. Едва ли му има нещо честно казано. Възможно е ако ти е мръсен дроселът да се бави повечко, но по принцип електронната газ си е малко мудна.
    Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
    Punto GT 1.4 Turbo '99
    Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

степ мотора ти е за празен ход - търси другаде проблема

Коментар

1.2 8 V е,но незнам свещи са нови ,освен кабелите но пък иначе работи добре ,ако подавам плавно газ няма проблем,само и единствено ако се даде газ рязко

Коментар

Разкачи му куплунга за проба, ще държи високи обороти.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

punto mk2 няма стъпков мотор 1.2 16в и 8в е с електронна газ компютъра си определя колко да го отвори, може да да свалиш тръбите, купуваш си спрей за чистене на карбуратори и пръскъш вътре, докато се лъсне.
            Fiat Punto MK2 Broom Yellow 200++

Коментар

И двата имат стъпков мотор. Просто 1.2 16v е с електронна газ и стъпковото моторче представлява едно електромоторче, което се управлява от компютъра на колата. 1.2 8v не е с електронна газ и стъпковото моторче е съвсем различно, може да се сваля, чисти, сменя и т.н..
              Punto GT 1.4 Turbo '99

Коментар

сигурен ли си?

Коментар

Абсолютно сигурен. Можеш да погледнеш в нета има жила за газта на 1.2 8v и стъпкови моторчета. А на 1.2 16v дори мога да ти покажа разглобен дросел .
                  Punto GT 1.4 Turbo '99

Коментар

за 1.2 8в съм съгласен моя грешка, ама за 16в-то не можеш да ме убедиш по никакъв начин, като говорим за мк2 не за мк1, там няма стъпков мотор, всичко се оправлява от еку-то, дросела е 100% електрически.

Коментар

Айде ще сложа две снимки на разглобения дросел на 1.2 16v. Сигурно ще е интересно на някой какво представлява . Можем да кажем, че наистина няма стъпково моторче както е при дросели с жила, но електромоторчето на снимката върши същата работа. То мести дросела когато натиснеш газта и съответна държи празния ход под контрола на ECU-то. А ролята на TPS играят пистичките на платката която се намира на пластмасовата капачка.
                      Прикачени файлове
                      Punto GT 1.4 Turbo '99

Коментар

колега и аз имам същия проблем като подам рязко гас колата глъхне и след секунда поема и на газ и на бензин е а по повод спора и двата дросела имат стъпков мотор който се управлява електрически от Екутона 1.2 8V е с механична Дроселова Клапа и жило на газта а 1.2 16V е с електрическа Дроселова Клапа и Ел Газ
                        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

mr_none написа:
                          Айде ще сложа две снимки на разглобения дросел на 1.2 16v. Сигурно ще е интересно на някой какво представлява . Можем да кажем, че наистина няма стъпково моторче както е при дросели с жила, но електромоторчето на снимката върши същата работа. То мести дросела когато натиснеш газта и съответна държи празния ход под контрола на ECU-то. А ролята на TPS играят пистичките на платката която се намира на пластмасовата капачка.
                          аз за какво ти говоря, много добре знам какво има вътре, няма никакъв стъпков мотор.

Коментар

todorshalev написа:
                            колега и аз имам същия проблем като подам рязко гас колата глъхне и след секунда поема и на газ и на бензин е
                            Мисля, че е проблема ти в тпс-а, премериго с мултицепта или иди да ти закачат колата на компютър да се види какви грешки има.
                            а по повод спора и двата дросела имат стъпков мотор който се управлява електрически от Екутона 1.2 8V е с механична Дроселова Клапа и жило на газта а 1.2 16V е с електрическа Дроселова Клапа и Ел Газ
                            ОМГ. Вие четете ли въобще какво се пише???

Коментар

riot написа:
                              todorshalev написа:
                              колега и аз имам същия проблем като подам рязко гас колата глъхне и след секунда поема и на газ и на бензин е
                              Мисля, че е проблема ти в тпс-а, премериго с мултицепта или иди да ти закачат колата на компютър да се види какви грешки има.
                              никакви грешки нямам
                              Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                              Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                              Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                              Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Working...
                              X