знае ли някой как се сваля ,защото не намира, никакви болтове?! и още нещо възможно ли е да е от него проблема че като дам рязко газ и в първите 1-2 сек.не се форсира,след това поема,и на газ ,и на бензин е едно и също?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
сваляне на стъпково моторче на пунто мк 2
Collapse
X
-
Ако е 1.2 16v, се намира вътре в дросела зад пластмасовата капачка. А и да го отвориш, няма какво да направиш, освен да го видиш как изглежда. Едва ли му има нещо честно казано. Възможно е ако ти е мръсен дроселът да се бави повечко, но по принцип електронната газ си е малко мудна.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
-
И двата имат стъпков мотор. Просто 1.2 16v е с електронна газ и стъпковото моторче представлява едно електромоторче, което се управлява от компютъра на колата. 1.2 8v не е с електронна газ и стъпковото моторче е съвсем различно, може да се сваля, чисти, сменя и т.н..Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Коментар
-
Айде ще сложа две снимки на разглобения дросел на 1.2 16v. Сигурно ще е интересно на някой какво представлява . Можем да кажем, че наистина няма стъпково моторче както е при дросели с жила, но електромоторчето на снимката върши същата работа. То мести дросела когато натиснеш газта и съответна държи празния ход под контрола на ECU-то. А ролята на TPS играят пистичките на платката която се намира на пластмасовата капачка.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Коментар
-
колега и аз имам същия проблем като подам рязко гас колата глъхне и след секунда поема и на газ и на бензин е а по повод спора и двата дросела имат стъпков мотор който се управлява електрически от Екутона 1.2 8V е с механична Дроселова Клапа и жило на газта а 1.2 16V е с електрическа Дроселова Клапа и Ел ГазШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
mr_none написа:Айде ще сложа две снимки на разглобения дросел на 1.2 16v. Сигурно ще е интересно на някой какво представлява . Можем да кажем, че наистина няма стъпково моторче както е при дросели с жила, но електромоторчето на снимката върши същата работа. То мести дросела когато натиснеш газта и съответна държи празния ход под контрола на ECU-то. А ролята на TPS играят пистичките на платката която се намира на пластмасовата капачка.Fiat Punto MK2 Broom Yellow 200++
Коментар
-
todorshalev написа:колега и аз имам същия проблем като подам рязко гас колата глъхне и след секунда поема и на газ и на бензин еа по повод спора и двата дросела имат стъпков мотор който се управлява електрически от Екутона 1.2 8V е с механична Дроселова Клапа и жило на газта а 1.2 16V е с електрическа Дроселова Клапа и Ел ГазFiat Punto MK2 Broom Yellow 200++
Коментар
-
riot написа:todorshalev написа:колега и аз имам същия проблем като подам рязко гас колата глъхне и след секунда поема и на газ и на бензин еШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар