Здравейте, наскоро си взех Стило 1.9 JTD Multiwagon, обожавам го ! Има и не лош оригинален ксенон. Проблема му е, че левия ксенон свети когато си поиска. Странното е, че за денят или се включва когато искам или изобщо не се включва...Та това от какво може да е, защото вече го отварях и си играх да му чиста букси и прочее и като, че ли тръгна, но днес пак старата песен на нов глас. Да няма някое реле... ??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фар на Стило работи когато си иска
Collapse
X
-
ксенона какъв е каде е слаган обикновенно баластите (траф) правят такива проблемиШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
todorshalev, къде са тия баласти, че не съм имал ксенон досега, а в ръководството нищо не намирамkluchar, ксенона е оригиналния, с оригиналните букси и т.н. крушката е D2R 35W. Разменях няколко пъти дясната и лявата крушки, за да разбера дали изобщо е изгоряла, защото нямаше такъв вид и не беше - на десния цокъл си работи, но която и да сложа на левия си се пуска когато си иска. Ако някоя снимка на нещо ще помогне кажете
Коментар
-
според мен си вземи един контактен шперй разкачи и свали фара и почисти хубаво всички букси зад фара и я направи една снимка на твоята крушка (до сега не съм виждал Оригинал ксенон)Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
-
Да, това е залепено на капачето отзад ! Съжалявам, че не съм активен по темата от няколко дни, но сега съм направил снимки на ксенона. Пръснах където намерих с WD-40 и като че ли взе да работи коректно. Пак не се включва от време на време, но определено е рядкост и когато стане само гася късите и пак ги пускам и тръгва Много странно нещо става когато се включат се мърдат от някакво моторче самите осветителни тела на късите... това с каква идея е ?? иначе вътре на конзолката за управление в ляво нямам регулиране по височина, да не би да се регулира само нещо ?
Коментар
-
Имам ги и пръскалките, както се вижда на една от снимките горе. А какво точно се регулира автоматично? Като ги пусна наистина нещо се самонаглася цялото осветително тяло на късата светлина, но какво точно се намества не знам. Ако занапред продължи да се ебава ще разменя местата на баластите, стига да е възможно, но засега не ми останаха пръсти от ровичкане зад тия фарове... 1см да му бяха дали повече място :D
Коментар
-
ами за регулиране най хубаво е да отидеш на стенд да ги видят как са -може да се коригират малкоколега бих ти предложил следното решение ако продължава да гасне сваляш Фара (лесно да се каже нали :D )(сваля се бронята)и пръскаш всички букси (отзад на фара има още една две букси) ама не ги пръска с WD 40 ами с Контактен спрей той е специално направен за ел. връзки и има по добра електро проводимост от WD-то и не е скъпШофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар