Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква бас каса

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

като няма да се дават много пари що не погледнеш и това:http://www.aval-bg.com/car-audio/alpine/subuferiЕ или S сериите ще се впишат в бюджета. Как всирят нямам идея. По спомени на тях обаче им трябва малко по-голяма кутия.иначе обема се смята много лесно, още в ...... незнам си кой клас се учи ШхВхД и обръщаш в кубични метри.....в повечето програми за кутии обръщането от м3 в литри става автоматично
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Колега това не е ли много слабичко да не хвръкне магнита да ме удари по челото като осила :P Обясни ми моляте по подробно как става това обръщане че не съм наясно мерси
      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
        Колега това не е ли много слабичко да не хвръкне магнита да ме удари по челото като осила :P Обясни ми моляте по подробно как става това обръщане че не съм наясно мерси
        Това което каза за силата не смятам да го коментирам изобщо ... другите коментари които ми идват също ще си ги спетя, колкото до обръщането, умножаваш размерите на кутията (ширина, височина и дълбочина) и получаваш едно число обръщаш го от кубични сантиметри в кубични метри ако си го смятал в сантиметри и като си намериш програмка за смятане на кутий (basboxpro примерно) където са размерите на кутията пишеш полученото число. След което като щракнеш зад кутийката на мерната единица тя се променя (м3,фт3, литри, инч3 и т.н.) поне аз така правя.Но по желянието което имаш от говорителя (независимо какъв) предполагам, че и без да мериш и смяташ пак ще си доволен. Взимай шкафа режи една дупка и не му мисли.п.с.а ако ти е интересно, но само ако ти е интересно погленди тук:http://www.tuning.bg/forums/index.ph...e__hl__bassbox
        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        ----------------------------
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

rudiem написа:
          batproho написа:
          Именно ще дрънка а няма да свири, понеже си е чиста пластмаса а не хартия/картон или алуминии самата мембрана . За втора употреба че си е риск вярно е, но все пак зависи от къде и и от кого се купува.
          Те почти всички нискочестотни говорители за автомобили за пластмасови. Херц ЕС 300 също е такъв. Преди време се намираха нови от серията Диеци - те бяха с хартени мембрани, но сега вече не се произвеждат.Колкото до въпроса, за който е създадена темата мисля, че при избор между Пайнер и Мегавокс, Пайнера е по-добрия вариянт.Относно това, на един говорител с две намотки, да му се подава сигнал и на двете, от различни канали на един усливател, ще си спестя коментара. Преди време в една друга тема, точно по тоя въпрос, се беше разразил доста обширен спор.
          Какъв е проблема колега в това ? Аз съм с Ground Zero IRIDIUM GZIA 2230HPX (стабилен на 2Ом в Стерео режим) и Ground Zero GZRW12XD-AL и съм ги вързал именно така и смятам че е дори по-удачно в случая.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Днес поръчах говорителя и утре е при мен ще го взема евентуално вечерта след работа защото нямам възможност по рано Говорителя е Pioneer TS-W304R 300W RMS 4 ома. Днес направих измервания на шкафчето и то е с размери 50 ширина, 50 дължина и 46 височина, как мислите няма ли да е голям обема защото този говорител го дават в 39 литра затворен обем или 42,5 литра отворен

Коментар

Бас касата е сглобена 42,5 литра отворен обем с порт 76 милиметра всичко както си го дават по книжка Сега съм го вързал на единия канал на усилватела и съм намалил нивото на половината за да се разработи и после ще се пържи яко в cliping :P Сега ми трябват хувави колонки за предна и задна линия, някакви идеи

Коментар

Дай примерен бюджет за дадем насоки .
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                  Дай примерен бюджет за дадем насоки .
                  Искам да пасват отзад където оригинално си стоят и отпред в таблото са елипси 4x6 които ще се вържат към CD-то съответно предна и задна линия, искам да са нещо хубаво и съответно откъде да ги купя

Коментар

Колеги ето 2 снимки как е станала касата :P Усилватела е Magnat Classic 360 Gladiator 4x90W RMS или 2x180W RMS на 4 ома, говоритела е Pioneer TS-W304R 300W RMS, кутията е правена по книжка 42,5 литра отворен обем със 76 милиметра басрефлекс

Коментар

Колеги някой може ли да каже дали 8 квадрата кабели са достатъчни за това стъпало Бушоните са 2x20 ампера, ама в интернет гледам че го дават с 2x25

Коментар

Колеги предложете някакви хубави колонки за отпред за в таблото 4"x6" и едни 10 см. за отзад, мисля да свържа и две в предните врати и две елипси на кората, ако ги свържа паралелно дали може да стане нещо на CD-то

Коментар

Днес измазах едно цяло лепило за дърво да фугирам хубаво да не духа от ръбовете, остава проблема откъде да намера същия бас рефлекс, но по дълъг, някой може ли да каже откъде, трябва ми бас рефлекс 76/178

Коментар

Предстои да правя втора каса със същия бас, обаче нямам дъски този път и не знам нито откъде да купа нито как върват евентуално от някой дърводелец ли трябва да се купят някой ако знае да казва Втория въпрос е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли ми трябва кондензатор за този усилвател който е 4x90 или 2x180 бушоните са 2x20 ампера, и ако трябва кондензатор колко фарада евентуално

Коментар

Valiosport написа:
                              Колеги някой може ли да каже дали 8 квадрата кабели са достатъчни за това стъпало Бушоните са 2x20 ампера, ама в интернет гледам че го дават с 2x25
                              8кв. за захранващи кабели са малко поне 20 аз при мене съм на по-слабо стъпало и съм с 20квадрата... ти звънец ли ще пускаш или какво ?
                              Колеги предложете някакви хубави колонки за отпред за в таблото 4"x6" и едни 10 см. за отзад, мисля да свържа и две в предните врати и две елипси на кората, ако ги свържа паралелно дали може да стане нещо на CD-то
                              Кое да връзваш паралелно, предните със задните ли Тва никога не го прави
                              leave something of the happiness you bring

Коментар

Working...
                              X