Здравейте колеги.Вчера си сложих ксенон на мареата само на късите и десният фар понякога не тръгва от 1-я път че се налага да изключа фаровете и пак да ги включа че чак тогава светва и той но пък и километража се занулява.От какво може да е??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
След монтиране на ксенон дневният километраж се занулява
Collapse
X
-
моят правеше така първите два дни после по-рядко и до 5-6 дни спря.Да отбележа баластите са втора употреба/само господ знае ква марка са/.логично обяснение нямам защо е така.А и не приемам обичаините слаби маси и тем подобни допълнителни кабели релета и други щуротии.слаган е за 20 мин. в обедната почивка на работа /разбираи без всичките т.н. полезни неща/.факт -20 или +50градуса проблеми не съм имал.дано и за напред.освен изчакаи да ти се адаптира електрониката може би е по-умна от нас.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Един приятел си слага на бравото но нямаше проблеми заработи от раз но при мен що така се полу не знам.Пък и има друго като карам на къси и вкл на дълги премигва и това ме кара да мисля че трябва да има промени по захранването.СЪЩО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАК ДА РАЗБЕРА МАРЕАТА МИ С ЧЕК ИЛИ БЕЗ ЧЕК Е ??
Коментар
-
Full_Maxx написа:Един приятел си слага на бравото но нямаше проблеми заработи от раз но при мен що така се полу не знам.Пък и има друго като карам на къси и вкл на дълги премигва и това ме кара да мисля че трябва да има промени по захранването.СЪЩО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАК ДА РАЗБЕРА МАРЕАТА МИ С ЧЕК ИЛИ БЕЗ ЧЕК Е ??Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Full_Maxx написа:СЪЩО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАК ДА РАЗБЕРА МАРЕАТА МИ С ЧЕК ИЛИ БЕЗ ЧЕК Е ??Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Full_Maxx написа:Значи когато фарът светне по този начин (целия, къс + дълъг) е чек така ли да го разбирам?
Коментар
-
Благодаря за подробното обяснениеи за този цитат "Преправяне на инсталацията НЕ гарантира решение на проблема" сега вече ви разбрах какво искате да кажете с това чек.Значи имам я тая екстра но понеже не сам се занимавал чак с толкова голяма електроника и не разбирам някои думи какво значат и затова се получава така.Сега ако някой ако ми покаже снимки как си го е оправил проблема на марея с чек ще съм му благодарен .
Коментар
-
Сори, но в твоя конкретен случай, ще е по-добре да си платиш на някой да ти го направи. Ако след такива обяснения и толкова подробно написана и заснета статия пак имаш въпроси, не си за това.Не го приемай лично, просто мнение. Колата си е твоя прави каквото си прецениш!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Независимо дали проблемът ще изчезне или не - при всички е случаи е по-добре да си направиш преработката, защото като присветнеш на някой със светлинен клаксон, ксенонът ще стартира и хоп - занулен километраж, а и самите лампи ще светнат за миг. Като си направиш преработката - ксенонът няма да стартира, това като цяло е благоприятно за живота на лампите. Иначе за проблема - опитай с някакви филтри дето слагат, аз лично бих си сложил направо нови баласти.
Коментар
-
Аз имах същият проблем със постепенно затихващо зануляване на дневният километраж.С течение на времето след повече от година и половина проблема изчезна и забравих за него, докато не реших да сменя лампите на ксенона.След смяна на лампите пак се започна същият "проблем".Инсталацията не съм я доработвал и нямам намерение.Карам винаги на фарове,без значение дали е зиме или лете.В момента китайските лампи са по 8-9 лв бройката и не виждам смисъл от заигравката с преправянето на инсталацията.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар