Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за компютърно сд да се преправи за работа в кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

питане за компютърно сд да се преправи за работа в кола

Здравейте колеги, има ли някой, на когото да му идва на акъла с какъв кабел и по какъв начин може да се върже компютърно сд да работи на 12 волта(да се ползва като сд ченджър все едно), че гледах някъде такова нещо в нета, ама сега не мога да го намеря как се преправя. Благодаря Ви предварително
    vasilaki87
    FIAT BRAVA - 1.6 16V - 103HP - 11.1995 г.

Ако имаш предвид да работи като самостоятелно ЦД става лесно, трябва ти стабилизатор 7805 за захранването, и кабел от аудио изхода към усилвателя в колата. Но за целта ти трябва ЦД, което освен open/close има и play/pause бутон, а такива вече 15-тина години не се срещат. Правил съм го навремето в Ладата, но прескачаше малко повече, от колкото трябва, за да ти е приятно слушането.

Коментар

Re: питане за компютърно сд да се преправи за работа в кола

vasilaki87 написа:
      Здравейте колеги, има ли някой, на когото да му идва на акъла с какъв кабел и по какъв начин може да се върже компютърно сд да работи на 12 волта(да се ползва като сд ченджър все едно), че гледах някъде такова нещо в нета, ама сега не мога да го намеря как се преправя. Благодаря Ви предварително
      Колега първо CDто трябва да е с 2 копчета едното е за вадене на чекмеджето и вкараване другото е PLAY и NEXT на някои е и ПАУЗА. 2ро Сидито , ще може да чете само CDDA фаилове (демек началото на ерата на компакдиска дискове ФОРМАТ CD по 16-20 песни в диск ...) другото както ти е казал колегата 2 стаблизатора за 5 и 12 волта ... и от зад има аудио изход стерео само букса ти трябва намират се има ги и това ... гледай да е 52 MAX-a :D Не прескача като караш по дупките.Някога на времето когато бях на 18 млад и зелен бях сложил подобна история на ЛАДА 2105 с барче от 2107 :D на мястото на часовника и имах касетофон и CD ... Но това са отминали времена , незнам защо искаш да го правиш ... Точно като CD ченжър незнам как ще стане понеже кастофоните с тая история искаха да се лъжат по някакъв начин зада си активират аудиио входа за ченжъра ...
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

на моя кас’фон сигналът от ЦД-чейнджъра е императивен - дойде ли нещо на тва краче всичко останало се спира. иначе и на мен ми е любопитно каква е идеята на подобно упражнение...
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

просто ми е любопитно как точно става, аз иначе имам музика във фифито за 1000 лв. - и за това
          vasilaki87
          FIAT BRAVA - 1.6 16V - 103HP - 11.1995 г.

Коментар

vasilaki87 написа:
            просто ми е любопитно как точно става, аз иначе имам музика във фифито за 1000 лв. - и за това
            Тогава заеби те цигански изпалнения , които са отживелица ...
            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Аз преди години ползвах едно такова CD в типото. Използвах точно 7805 схема за изкарването на 5те волта, необходими на CD-то, а 12те взимах директно смушения нямаше.Само трябва да се помисли за охлаждането на схемата защото доста загрява. Аз я бях залепил на cd-то + едно медно радиаторче. Нямах проблеми с прескачане освен ако не паднех в по голяма дупка. После го изгорих от невнимание защото при едно наложило се разкачане и закачане обърнах буксата на обратно. В последствие сложих друго ама то не работеше толкова стабилно и спираше в един момент.Иначе го бях направил с плексиглас и беше много джиджано, ама преди плейърите бяха скъпи и имаше смисъл да се занимава човек.Сега за 100 кинта може да си вземеш чудесен плейър със CD и MP3 стига да не си много претенциозен.
              ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
                Аз преди години ползвах едно такова CD в типото. Използвах точно 7805 схема за изкарването на 5те волта, необходими на CD-то, а 12те взимах директно смушения нямаше.Само трябва да се помисли за охлаждането на схемата защото доста загрява. Аз я бях залепил на cd-то + едно медно радиаторче. Нямах проблеми с прескачане освен ако не паднех в по голяма дупка. После го изгорих от невнимание защото при едно наложило се разкачане и закачане обърнах буксата на обратно. В последствие сложих друго ама то не работеше толкова стабилно и спираше в един момент.Иначе го бях направил с плексиглас и беше много джиджано, ама преди плейърите бяха скъпи и имаше смисъл да се занимава човек.Сега за 100 кинта може да си вземеш чудесен плейър със CD и MP3 стига да не си много претенциозен.
                аз пък ползвах стабилизаторчета за 5 и 12 волта с 3 крачета ... непомня данни (приличаха на транзистор) Но проблеми със загряването съм нямал ... Имах смущения в радио касетофона ма той беше жигитски боклук ... някаф 4 х 7 вата утрепан ... И знаете как е като е чужда колата ,тоест на баща ми , се мрънкаше тва му пречело нва му пречело музика неискал ала бала , и като се ядосах фанах цялото барче със сичкото и го махнах ... После Сидито го подарих на едни приятелче и така докато здобия с Puntoto :Д В него вече дънданията е пълна :D

Коментар

xctr написа:
                  Сега за 100 кинта може да си вземеш чудесен плейър със CD и MP3 стига да не си много претенциозен.
                  Само където за тези пари качеството ще е пълна 0.По добре да слушам оригинално радио от колкото някой ментак за 100лв.Иначе преди мен е написано, стабилизатор на 5в + радиатор за да може да държи 2А и си готов.Първото което направих на няколко човека беше това, след това минах на дискмен. Даже и в момента имам един който от време на време го хвърлям на дясната седалка и си слушам ЦД.

Коментар

Незнам но тогава , нямаше трансмитери . Сега за 25 лева има трансмитер на NOVA с RDS изписва ти песните по радиото ... кеф ти риба кеф ти ... има и дистанционно и глупостите са по малко ... Пък и ерата на дисковете отмина.

Коментар

Пусни си най качествената радиостанция и направи едно сравнение между нея и едно ЦД. Двете нямат нищо общо в качеството, но не МП3 а ЦД какъв точно беше формата сега не се сещам.

Коментар

chaveto написа:
                        Пусни си най качествената радиостанция и направи едно сравнение между нея и едно ЦД. Двете нямат нищо общо в качеството, но не МП3 а ЦД какъв точно беше формата сега не се сещам.
                        ".CDDA" Някой к`астуфони имат повече ряз на радиостанция :D повече думкат :D

Коментар

Working...
                        X