Здравейте,колеги.Имам Фиат Стило от 09.2011г.На борд.комп.ми изписва Antipinch Sense Rear Failure.Това общо взето значи задно ляво ел.стъкло-грешка.Всъщност стъклото се сваля нормално,но като се вдига има проблем-вдига се на тласъци и с няколко натискания на бутона.Вчера си поиграх и установих със сигурност,че моторчето и механизма си работят нормално.Знае ли някой къде се намира управляващия блок на ел,стъклата и ще помогне ли разк. и закачане на букси и конт.спрей.Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ел.стъкла-Стило-JTD
Collapse
X
-
Смажи с ВД40 водачите на прозореца вътре във вратата,тези страничните по които се движи джама вътре във вратата.След това обучи прозореца по следния начин,почваш отгоре,сваляш додолу и без да пускаш задържаш копчето 10 сек,после нагоре задържаш копчето 10 сек.,така тази процедура по 5 пъти във всяка посока и би трябвало да се оправи..................Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Вчера като разглобих вратата,смазах навсякъде(зъбни колеленца,въженцето,мет.водач,червяка на моторчето.)Според твоите инстр.само страничните водачи не съм смазал.Кои са те-плюшените водачи на откритата част на вратата-те ли са?Някак не ми се връзва да се цапа плюшен водач.Като "науча"моторчето да работи трябва ли да се изчисти грешката или то само ще я изчисти?Благодаря!STILO-2003-115 HP-JTD Power
Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.
Коментар
-
dianko dimitrov написа:Вчера като разглобих вратата,смазах навсякъде(зъбни колеленца,въженцето,мет.водач,червяка на моторчето.)Според твоите инстр.само страничните водачи не съм смазал.Кои са те-плюшените водачи на откритата част на вратата-те ли са?Някак не ми се връзва да се цапа плюшен водач.Като "науча"моторчето да работи трябва ли да се изчисти грешката или то само ще я изчисти?Благодаря!Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
dianko dimitrov написа:Колега,забравих да ти кажа,че като свалих кората,извадих моторчето и го пробвах отделно от механиката и също в едната посока въртеше на тласъци,а като го сложих на акумулатора си въртеше перфектно.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Колега, какво стана с проблема с вдигането на стъклата? И аз го имам подобен, при мен се появява по-рядко, даже сега в жегите не се е появявал от доста време. Но пролетта беше нещо страшнно през 30 секунди пищи с досаден сигнал При мен грешката която излиза е Antipinch Sense Failure. Пиши ако си намерил решение на проблема!Поздрави!Stilo 1.9jtd
Bravo 1.9TD
Коментар
-
Колега и на мен ми излиза същата грешка.Разбрах откъде идва проблема.Проверих на вс.ел.стъкла с едно пр.шише от мин.вода(малко),вдигам ги едно по едно.Стъклото като тръгне да се вдига като срещне отпор авт.се връща.Точно това стъкло при което дава грешка не се връща в долно положение.Затова борд.комп.постоянно напомня да не би някой ди си сложи ръката и да стане беля.Има датчик в най-горната част на стъклото,той не работи.Трябва да се свали и да се види.Аз още не съм го свалил,но някой ден ще го сваля и ще пишаSTILO-2003-115 HP-JTD Power
Коментар
-
Колеги, обещах че като имам напредък с този ел прозорец,ще пиша. След смяна на моторче,сензора който е в плюшения водач на стъклото и разглобяването на задната седалка защото блока за управление на стъклата е там ,се оказа -имаше скъсана жичка на antipincha в окабеляването.След смяната на проводника и изчистването на грешката проблема е РЕШЕН.STILO-2003-115 HP-JTD Power
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар