Здравейте, колеги. Въпроса ми е: трябва ли при смяна на еку за фиат пунто, което върви еку+ключ+табло с бушони да съвпадат кодовете??? Чувам най-различни мнения, някои казват да трябва да съвпадат със старото ти еку. Други казват Не трябва да съвпадат, просто трябва да са от същия модел кола и същия двигател?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ECU Fiat Punto ?
Collapse
X
-
Сори за откровението ама нищо не разбрах, като си решил да сменяш ЕКУ, то върви с нови ключове и трябва да се позанимаваш с имобилайзера. Това с таблото не го разбрах защо ти го прадават. И и за какви кодове става дума. Какво му е на твоето ЕКУ, да не би да не става вече след като майстора го ремонтира?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
ако имаш предвит че ще вземеш ЕКУ+BSI(табло с бушони)+Ключ+Имода взимаш тези неща от кола с ЕКУMAGNETI MARELLI 4AF/4EF/59F/5AFс отговорящо по означение Еку с твоето иначе няма да стане ама я разкажи какво му е на твоето та си решил смянаШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
todorshalev написа:ако имаш предвит че ще вземеш ЕКУ+BSI(табло с бушони)+Ключ+Имода взимаш тези неща от кола с ЕКУMAGNETI MARELLI 4AF/4EF/59F/5AFс отговорящо по означение Еку с твоето иначе няма да стане ама я разкажи какво му е на твоето та си решил смянаFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
S_BANKOV написа:Сори за откровението ама нищо не разбрах, като си решил да сменяш ЕКУ, то върви с нови ключове и трябва да се позанимаваш с имобилайзера. Това с таблото не го разбрах защо ти го прадават. И и за какви кодове става дума. Какво му е на твоето ЕКУ, да не би да не става вече след като майстора го ремонтира?Punto HGT
Коментар
-
kanuista написа:S_BANKOV написа:Сори за откровението ама нищо не разбрах, като си решил да сменяш ЕКУ, то върви с нови ключове и трябва да се позанимаваш с имобилайзера. Това с таблото не го разбрах защо ти го прадават. И и за какви кодове става дума. Какво му е на твоето ЕКУ, да не би да не става вече след като майстора го ремонтира?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Какво табло с уреди? Таблото с бушоните ли става въпрос колега ? И Боди компа е този който ми показва километрите на километража ? А Фазовия датчик е проверен абсолютно всичко му е проверено на пунтото повярвай 2 седмици сам се хванал за главата с тая кола.. Сигурен ли си ,че и друго хитачи с различен код от същия двигател и модел ще стане?Punto HGT
Коментар
-
kanuista написа:Какво табло с уреди? Таблото с бушоните ли става въпрос колега ? И Боди компа е този който ми показва километрите на километража ? А Фазовия датчик е проверен абсолютно всичко му е проверено на пунтото повярвай 2 седмици сам се хванал за главата с тая кола.. Сигурен ли си ,че и друго хитачи с различен код от същия двигател и модел ще стане?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Колега, не съм целял да те обиждам просто се опитвам да ти спестя пари и да има още един фиат на пистата. Пак ти казвам щом ЕКУ-то го четете проблема не е в него. Съжалявам че си ме разбрал криво.Колегите са ти казали какво трябва да се смени. Казваш че номера е различен, имаш ли възможност да го пуснеш тук да се провери, че ми хрумва една друга вероятност да се опитват да ти продадат ЕКУ от Купе 1.8 или Либра 1.8. Пак са Хитачи и пак са 131 коня. Ама ако съм прав ще береш ядове с тях. Че може и от Браво 1.8 да пробват да ти продадът.Казах ти имах същия проблем точно преди да тръгна за срещата на Форума, бензиновата помпа беше гръмнала. От там и част от инсталацията беше заминала, както и релето, проверете и краш бутона той прекъсва маса.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
S_BANKOV написа:Колега, не съм целял да те обиждам просто се опитвам да ти спестя пари и да има още един фиат на пистата. Пак ти казвам щом ЕКУ-то го четете проблема не е в него. Съжалявам че си ме разбрал криво.Колегите са ти казали какво трябва да се смени. Казваш че номера е различен, имаш ли възможност да го пуснеш тук да се провери, че ми хрумва една друга вероятност да се опитват да ти продадат ЕКУ от Купе 1.8 или Либра 1.8. Пак са Хитачи и пак са 131 коня. Ама ако съм прав ще береш ядове с тях. Че може и от Браво 1.8 да пробват да ти продадът.Казах ти имах същия проблем точно преди да тръгна за срещата на Форума, бензиновата помпа беше гръмнала. От там и част от инсталацията беше заминала, както и релето, проверете и краш бутона той прекъсва маса.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
kanuista написа:Краш бутона къде се намира ? Провериха релетата пред мен колега всички са ОК !Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар