И по моя проблем... понеже не намерих майстор който да ми оправи колата тук (гр.Харманли). Всички вдигнаха ръце от нея, утре ще я карам в сервиз Фиат в пловдив ДИНЕКСПРЕС мисля че беше. Дано я оправят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ECU Fiat Punto ?
Collapse
X
-
Да, разбирам те колега. Намерил съм 3 компа за модела.. в една морга но не съвпадат номерата и до момента все пак някои ми казват трябва да савпадат номера на еку което копуваш с номера на досегашното ти... други ми казват ,че не трябва и все пак не искъм да купя да го сложа и накрая да имам 2 които не ми вършат работа... г/д цял месец съм без кола, нямам нерви вече.... провериха релета, помпи, датчици.. сичко работи, УЖАСА Е ПЪЛЕН.Punto HGT
Коментар
-
Mury написа:todorshalev написа:ако имаш предвит че ще вземеш ЕКУ+BSI(табло с бушони)+Ключ+Имода взимаш тези неща от кола с ЕКУMAGNETI MARELLI 4AF/4EF/59F/5AFс отговорящо по означение Еку с твоето иначе няма да стане ама я разкажи какво му е на твоето та си решил смянаS_BANKOV написа:kanuista написа:Краш бутона къде се намира ? Провериха релетата пред мен колега всички са ОК !Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
kanuista написа:Да, разбирам те колега. Намерил съм 3 компа за модела.. в една морга но не съвпадат номерата и до момента все пак някои ми казват трябва да савпадат номера на еку което копуваш с номера на досегашното ти... други ми казват ,че не трябва и все пак не искъм да купя да го сложа и накрая да имам 2 които не ми вършат работа... г/д цял месец съм без кола, нямам нерви вече.... провериха релета, помпи, датчици.. сичко работи, УЖАСА Е ПЪЛЕН.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Вчера я издърпах до пловдив в сервиз Фиат (динекспрес), цял ден се гъзиха над нея и остановиха ,че всичко е наред по колата просто еку не подавало маса към дюзите.... а бе ужаса е пълен, колата върти - замирисва на бензин, таблото вече от много проби почна да полудява, като дам на контакт святкат габарити без да са включени, изобщо незнам какво да правя, те в сервиз на фиат ако не я оправят... незнам вече. А относно колегата "kluchar" колега не съм видял кога си писал да ти дам номера на еку а колата сега е в пловдив и не ми е под ръка да го видя да го снимам и да ти го пратя.Punto HGT
Коментар
-
Добре де, щом не работят дюзите, как замирисва на бензин ? Аз до колкото се сещам, дюзите не работят продължителен импулс към маса, а се регулира тока през тях, което означва, че може да се измери много малък пад на напрежение пез намотката на дюзата, и това да е съвсем нормално за работата и. Нещо никак не се връзва с тези обяснения които са ти дали.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
И сега пак с моя проблем. Смених Еку и колата се оправи, пали. Но в ниските обороти е малко скупена и сега на место работи на 600 оборота а преди работеше на 800=900... и когато карам на ГАЗ при скорост 140 (започва в купето леко да се усеща мирис на бензин). Когато тръгна от место и реша да и смачкам гаста и е доста мудна в ниските предърпва, не иска да се изреже както преди. Попитах в сервиза който я оправиха и ми казаха ,че при смяна на компютъра трябва да направиш определен брой паления за да си разчете компа оборотите и данните на двигателя и да си ги запамети необходимите настройки и тогава щяла да се оправи. Някой някакво мнение по въпроса? И когато ходих при ГАЗаджиите отново да ми свържат газовата ( защото и отрязаха кабелите в сервиза ) и те ми казаха ,че на тяхния лап топ когато свържат компа - ламбда сонда-та давала бедна горивна смес.Punto HGT
Коментар
-
todorshalev написа:Mury написа:todorshalev написа:ако имаш предвит че ще вземеш ЕКУ+BSI(табло с бушони)+Ключ+Имода взимаш тези неща от кола с ЕКУMAGNETI MARELLI 4AF/4EF/59F/5AFс отговорящо по означение Еку с твоето иначе няма да стане ама я разкажи какво му е на твоето та си решил смянаS_BANKOV написа:kanuista написа:Краш бутона къде се намира ? Провериха релетата пред мен колега всички са ОК !Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар