Буксата се намира по принцип на гърба на жабката, по точно в горния и край. Ако преди не е откачана мн зор ще я видиш. Аз лично я набарах буквално, цвета на кабела е жълто зелен, а самата букса е закопчана с капаче, което от своя страна е върху жабката. Аз лично първия път не намерих накрайника. Трябва да легнеш под жабката и да гледаш нагоре, накрайника е над вентилатора но по в десния край (както си легнал по гръб и с лице към вентиалтора). След като намериш накрайника ти трябва кабел и комп.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Airbag Failure - /Fiat Stilo най-евтиното решение/
Collapse
X
-
Ето я схемичката. Така червената лампа за еърбега не светва изобщо, другите (за коланите и за пасажерския) си работят нормално, няма го вече и досадното писукане от таблото, на дисплея не показва и надписа за грешки в еърбека. Дори ако нямате други проблеми с други модули си изписва " Check OK ". Ако искате червената да стане "баш като оригинално", демек да светва и после да гасне, на кабела "сиво с бяло" му подавате ACC през електронно реле за времезакъснение. Времето на закъснение е около 5-7 секунди. С така "моделирана" централа, не се знае дали еърбеците ще се отворят при евентуално ПТП. Всеки си решава сам, НА СВОЯ ОТГОВОРНОСТ, дали да го направи . Това е . Поздрави. UNOколега а пробвал ли си го с реле за времезакъснение?Fiat punto mk2 jtd
Nissan qashqai
Коментар
-
Добър ден! Здравейте колеги, имам няколко въпроса към вас! Направих диагностика на моето стило и ми излизат следните грешки на AirBag системата. Искам да попитам, къде се намира предният сензор на AirBag и къде да търся другите букси и жици за страничния AirBag. Това с ECU Supply Voltage не ми е ясно. Това са единствените проблеми, който ми създава стилото, иначе съм много доволен от колата. П.С: извинявам се ако не е правилната тема за питане1. 3C Front crash sensor - Interference detected / Faulty signal ( Intermittent ) 82. 0E - Side Airbag(driver) - Value too high ( intermittent ) 1473. 0E - Side Airbag(driver) - Open Circuit ( intermittent / Present ) 1704. 02 ECU Supply volgate - Value too low ( intermittent ) 160Fiat Stilo 1.9 JTD
Коментар
-
Здравейте,Днес направих опит да си реша проблема с кантара, но за съжаление без успех.Лампата и досадното писукане се появяваше само когато седне някой на пасажерската седалка и то не всеки път.Започна да се появявя и от време на време и при пътни неравности и бабуни или дупки.Всичко сочеше към проблем с кантара включително и грешката която се записваше в Екускана.И така до днес - два опита - и по двете схеми за празна и заета седалка, но без резултат.Интересно че и при двете схеми на резисторите и дори с откачена букса - винаги дава Пътник-налично- ????, ама защо-????а червената лампа си свети,компа писка и грешкaта - 32 - Датчик теглото на пасажера вече не може да се изтрие и остана постоянна.Моля Ви дайте някакви идеи и насоки какво може да съм сгафил и как да доведа нещата до положителен резултат.Fiat Stilo 1.2 - 16v
80hp - 6 Speed '02
Коментар
-
НЕ Проверени са щателно,напръскани със контактен спрей за всеки случай, работят нормално и MES-а ги засича много добре кога са свързани и кога разкачени.Всяко вадене на някоя от буксите отчита и записва различна грешка,която след свързване се трие и всичко е ОК.А по дупки и пътни неравности пасажера се клати и друса върху седалката и вероятно размества нещо по кантара и писука за грешка със сензор тегло пасажер.НО! В момента кантар няма , пистите са срязани, а платката запоена с резистори и по двете схеми и резултата е все един и същ - Светещата червена лампа, Пищене от компютъра и Грешка , която не иска да се изтрие дори за секунда.Дайте някакви съвети.Fiat Stilo 1.2 - 16v
80hp - 6 Speed '02
Коментар
-
mayora написа:...Всичко сочеше към проблем с кантара включително и грешката която се записваше в Екускана.
Коментар
-
mayora написа:Колегата UNO да си кара така неговата кола.Аз искам постоянно заета пасежерска седалка и работещи възглавници.Ако някой може нека помогне с адекватно и смислено решение.
Коментар
-
uno написа:mayora написа:Колегата UNO да си кара така неговата кола.Аз искам постоянно заета пасежерска седалка и работещи възглавници.Ако някой може нека помогне с адекватно и смислено решение.Fiat Stilo 1.2 - 16v
80hp - 6 Speed '02
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар