Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Усилвател и Буфер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Усилвател и Буфер

какво мислите за тези усилватели и дали ще захранват добре тази туба която е на снимкитеhttp://imageshack.us/photo/my-images...600.jpg/или да взема Тъндър бас туба с вграден усилвателhttp://www.thunder.bg/product_info.p...roducts_id=251 снимката е илюстрация този не знам дали има вграден усилвател и се продава за 80лв а горе посочените по 40 лв бройката за тъндъра го дават 400вата 12" говорител и за другата туба същите характеристики нищо повечеИ дали тези усилватели могат да се свържат към оригиналния касетофон АД185Н

няма ли кой да се изкаже по въпроса?

Коментар

benzol написа:
      няма ли кой да се изкаже по въпроса?
      И двете ми се виждат аматиорска работа .... Ако искаш нещо просто да дрънчи в багажника стават .... (но тва си е мое мнение на някои хора им харесва така) ....
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Тъндъра е точно 200 вата 12"...Свири не лошо ,но не е кой знае какво...
        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

на техномаркет има комплект туба с усилвател(blaupunkt) и комплект кабели за 199лв...Не знам защо се заглеждате по тия тъндъри мундъри и боклуци...И да става за твоя касетофон.Само да се намери кои да ти направи преобразувателя да пусне сигнал на чинчовете на усилвателя(ако няма високоволтов вход стъпалото)
          FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

galinchooo написа:
            на техномаркет има комплект туба с усилвател(blaupunkt) и комплект кабели за 199лв...Не знам защо се заглеждате по тия тъндъри мундъри и боклуци...И да става за твоя касетофон.Само да се намери кои да ти направи преобразувателя да пусне сигнал на чинчовете на усилвателя(ако няма високоволтов вход стъпалото)
            колега заглеждаме се по такива защото всичко опира до средства.И някои може ли да ми каже как се прави преобразувателя към радиото или поне къде да го занеса и цена за монтажавижте какво намерих в нета http://911.bg/a2/konvertor-visokonis...o-5229729.html , http://www.thunder.bg/product_info.p...roducts_id=434

Коментар

benzol написа:
              galinchooo написа:
              колега заглеждаме се по такива защото всичко опира до средства.И някои може ли да ми каже как се прави преобразувателя към радиото или поне къде да го занеса и цена за монтажавижте какво намерих в нета http://911.bg/a2/konvertor-visokonis...o-5229729.html , http://www.thunder.bg/product_info.p...roducts_id=434
              Нищо сложно няма в свързването му- свързва се към 2 канала на радиото например към задните говорители.И блаупункт нее много повече от тъндър, и на 2те марки единствено усилвателите им стават за нещо.

Коментар

benzol написа:
                galinchooo написа:
                колега заглеждаме се по такива защото всичко опира до средства.И някои може ли да ми каже как се прави преобразувателя към радиото или поне къде да го занеса и цена за монтажавижте какво намерих в нета http://911.bg/a2/konvertor-visokonis...o-5229729.html това ще стане ли ?
                На мен ми е ясно колега че всичко опира до финанси,но кефа си има цена.Ще ти пусна една чудна идея.Щом можеш да отделиш 80-100лв кеш за тоя буклук дето искаш да го купуваш и то 2ра употреба(почти 70% от тея тъндъри с вградените стъпала са минали по няколко пъти из сервизите),не е ли по хубаво да дадеш тея 100лв първоначална вноска и да го вземеш на изплащане за 6 месеца.Ще ти останат да даваш по 20лв на месец.Но поне ще вземеш нещо което ще те кара с години.На тъндъра първия недостатък е че пистите на платката са слаби и изгарят.От там изгарят по някои и друг транзистор.В сервизите поправят пистата и сменят изгорелите елементи,но след време изгаря друга писта и така се върти положението в затворен кръг.Иначе не са лоши и свирят добре(но нищо общо с това което ти предлагам на блаупункт).Все пак стъпалото на тъндъра е 1 по 40W rms а на блаупункта е мостово 120W.Нали се сещаш че и димамиката е в пъти по различна .Тъндърите имат високоволтов вход,което значи че няма да се налага да се прави никаква интервенция а се взима сигнал от тонколоните.Ти си знаеш....П.С...Щом си с АД185Н то значи че имаш изходи за усилвател.Намират се на най горната букса.Трябва ти само един преход на блаупункт и си готов.Ето ти изходите...
                Прикачени файлове

Коментар

Ето това ти трябва...Ако не можеш да си намериш пиши ми на лични аз имам.
                  Прикачени файлове

Коментар

колега точно тях крачета ги нямам или поне не са изведени от касетофона преди да се прибера го изкарах да видя имам само за контрол от волана и ЦД чеинджър,и друго да попитам за другите усилватели нищо не казахте?

Коментар

benzol написа:
                      колега точно тях крачета ги нямам или поне не са изведени от касетофона преди да се прибера го изкарах да видя имам само за контрол от волана и ЦД чеинджър,и друго да попитам за другите усилватели нищо не казахте?
                      Трябва да видиш дали отвътре има сигнал на платката.Аз имах такъв преди години и си имаше пинове и даже и сигнал си имаше.И на клиенти съм слагал усилватели и от там взимам сигнал.Не знам защо твоя няма пинчета.А за другите усилватели.......Не искам да казвам,че много негативизъм ми стана за днеска.Намразил съм ги тея неизвестни марки.Само ядове си имам с тях......99% от "я ела да видиш що не свири","абе нещо не тръгва" или "свиреше ама спря и замириса" е от тея неизвестни нам кучи марки.....хах.Щом си решил хвърляй се в ужаса и тва е.Искаш мнение давам ти го....Не бих си взел нищо от това към което си се ориентирал,колкото и да нямам пари.Тва за мен са хвърлени на вятъра пари..П.С..Лафа ми когато ме питат клиенти дали са хубави тея "кучи марки" е:Щом си решил да хвърлиш пари за това по добре ги изтърви тук на асфалта да ги намеря.Така хем ще си направил нещо добро на някой хем няма да имаш главоболия...хах

Коментар

benzol написа:
                        Не са изведени. А за да пуснеш сигнала който е за говорителите към входа на усилватела, трябва да ползваш преобразувател, който не ползва обща маса за входовете, иначе може да има фойерверки в купето :D Крайните стъпала на касетофона с мостови схеми и пускане на сигнал меду единия кабел за говоритела и маса може да ги изгори. Това дето ти го дава колегата Галинчо, няма да ти свърши работа. Този конвертор от линка няма подробно описание и не съм сигурен че ще е подходящ. Иди на магазин за резервни части - електроника и попитай там за такъв конвертор. Трябва да нама връзка между двата входа - обикновено с "-" обозначават маса, не трябва да има връзка между масите на двата входа.
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

благодаря на всички отзовали се като имам резултат пак ще пиша

Коментар

Последно обяснявам и приключвам че явно някой не слуша в час.Касетофоните клас AD185 на фиат,повечето модели на ауди и фоклсваген и старите блаупункт,изходите за чинч са на тея пинове които съм ги дал на снимката по горе.Ползва се този преходник,които от пинове излиза на чинч.Сигнала е изход за стъпало директен без преубразуватели...

Коментар

galinchooo написа:
                              Последно обяснявам и приключвам че явно някой не слуша в час.Касетофоните клас AD185 на фиат,повечето модели на ауди и фоклсваген и старите блаупункт,изходите за чинч са на тея пинове които съм ги дал на снимката по горе.Ползва се този преходник,които от пинове излиза на чинч.Сигнала е изход за стъпало директен без преубразуватели...
                              а както моя няма пинчета могат ли да се изкарати виж какво намерих предполагам че това е добро стъпало http://prodavalnik.com/prodavam-usilvatal-i4241765стига да не го е продал вече човека,и гледам се продават некви туби пак на същата марка за по 50-60лв това вече по добре ли е от горните посочени?http://prodavalnik.com/bass-kasa-bla...i4493453има и доста други такива

Коментар

Working...
                              X