Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бобина - Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бобина - Брава

Здравейте, колеги!От съвсем скоро съм собственик на Брава 1.4Преди да я купя не съм си търсил точно такъв модел, просто тази ми хареса много и я взех! Чух какви ли не критики към мотора, и колата като цяло, но каквото и да говорят колата ме плени от всякъде и вече не ми се слиза от нея За съжаление обаче, преди 2 дена започна да придърпва и не след дълго заработи на 3 цилиндъра!(’’)Отворих капака на тъмно и установих че не прескачат искри от кабелите на свещите, по-лошото е че видях как в бубината е някаква дискотека! От нея прескачаше искра към двигателя!Смених свещите(едвам ги развих) но проблема си остана, констатирах че бубината е сдала багажа! Защото не подаваше ток на 3-ти цилиндър!Някой от вас може ли да ми каже, понеже съм много скаран с електротехниката, това нещо подлежи ли на ремонт и ако не, скъпо ли е като резервна част! Свалих го и ми се струва че корпуса му там където предаваше искра на двигателя е леко нарушен!Ако се продава втора употреба къде да потърся? Споделете и от кои кабели сте доволни че и те са за смяна!Благодаря ви предварително
    FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
    FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
    FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Re: Бобина - Брава

Stoyo написа:
    Някой от вас може ли да ми каже, понеже съм много скаран с електротехниката, това нещо подлежи ли на ремонт и ако не, скъпо ли е като резервна част! Свалих го и ми се струва че корпуса му там където предаваше искра на двигателя е леко нарушен!Ако се продава втора употреба къде да потърся?
    Не знам дали е удачно да взимаш на старо, но пък от друга страна струва доста пари. За Браво 1.8 струва 170лв (производител Хитачи - такива са и оригиналните). Същия чарк можеш да намериш и за 250лв в "по-добрите" магазини.Силно се надявам да има разлика в цените за 1.8 и 1.4, но не вярвам да е голяма.
    Fiat Bravo GT -> дзверчето

Коментар

Пробвах да ремонтирам бубина на сеат, и въпреки че знаех къде е дефекта / в крайния транзистор/ неможах да го ремонтирам, всичко вътре е залято с гел а и отварянето ми отне към 1 час.мисля си че нарочно ги правят така иначе като схемотехника е доста просто
      HONDA I-VTEC

Коментар

бубина

И при мен не работеше едната бубина и си взех на старо но от 5 бубини избрах една бях прочел от интернет стоиностите и с уред мехих изводите . иначе тези кадето продават може да ти набутат дефектна много от тях не знаят какво продават.едната ми беще 120лв аз дадох20лв и си работи добреТрудно може да се отремонтира и неси заслужаватруда.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

За 1.4 бобината е само една и се намира по магазините от 90 до 150 лв. Аз си бях намерил за 110.

Коментар

БОБИНА

Благодаря колеги!Понеже в Неделя нищо не работеше, днес ще направя маркетинг!После ще споделя с вас какво съм закупил!
            FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Боообина

Закупих бобина втора употреба за 60 кинта, от една морга на околовръстното между Симеоново и Драгалевци.Нова върви от 130лв нагоре!Естествено че със старата рискувам, но уви в момента се налага да правя компромис с това макар, че небива Ако някой може да препоръча читави кабели, моля да сподели.
              FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Защо пък и кабели ще сменяш. Аз така направих грешка. Първо свещи, после кабели си сменям а се оказа че бобината е заминала. Проба-грешка не е удачен метод, много пари отиват...

Коментар

Кабели

Единствената причина да се налага да си търся кабели е че, когато реших да проверя свещите като първопричина за неработене на 1 от цилиндрите, не успях да извадя 2 от лулите!Отидох при един майстор, реших че може да помогне, и той така ми "помогна", че изкуба останалите 2 кабела с клещи и ответрки и направо им разказа играта!Ужасна работа, аман от такива майстори, вместо да каже:" Не мога да ти помогна" или "Ще се прецакат кабелите...", той тегли ли тегли с клещите....Вчера взех едни кабели, обаче нещо не ми хареса какво се вижда като отвориш капака на тъмно и отивам да ги сменям (ако стане)
                  FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Re: бобина

kluchar написа:
                    бях прочел от интернет стойностите и с уред меррих изводите ....... Трудно може да се отремонтира и не си заслужава труда.
                    можеш ли да ме насочиш къде в интернет да потърся стойности за замерване на бобини, по точно интересувам се за стойностите на бобина за BRAVO 2.0 20V.Благодарско предварително !!! :D :D
                    LANCIA Y 1.2 16v 86HP
                    176B9.000
                    ALFA ROMEO 156 2.0 T.S. 155HP
                    AR32301

Коментар

Re: бобина

net_scooter написа:
                      ...интересувам се за стойностите на бубина за BRAVO 2.0 20V...
                      Виж ЛС. :D
                      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Re: бубина

Pecho написа:
                        net_scooter написа:
                        ...интересувам се за стойностите на бубина за BRAVO 2.0 20V...
                        Виж ЛС. :D
                        не мога да разбера какво е това виж на Л.С.все едно другите с браво не ги интересува !сори за
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

Re: бубина

tomazo написа:
                          ...не мога да разбера какво е това виж на Л.С.все едно другите с браво не ги интересува !...
                          Не предполагах, че стойностите на бобината на Браво 2.0 20V представляват такъв интерес! За да не се чувства никой ощетен, ето какво изпратих на net_scooter:
                          Здравей! Според Autodata: съпротивление на първичната намотка - 0,4 Ома (за Бош), на вторичната - 8500 Ома (ама май не може да се мери). В прикачения файл са данните, експортирани от Autodata 2004 (в zip-а са 2 файла - надявам се имаш инсталиран Acrobat Reader или друга програма, с която да отвориш pdf-ите). Вторият файл е конкретно за бобината (пак от Autodata). Поздрави! Петър (Pecho)
                          По-долу е и файлът. :D
                          Прикачени файлове
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Сигурен ли си че е от бобината да и моето браво работеше на три цилиндъра но проблема беше в кабела .Провери си и кабелите на свещите после бобината.
                            BRAVO 1.6 16V SLX

Коментар

Здравеите колеги.Моля за съвет от,къде да започна:проблемът е следния,преди два дни запалих колата Фиатче Браво 1,6 16v и започна да работи неравномерно,прекъсва и да присветва лампичката за проблем в мотора,поне така ми го обясниха,после засвети постоянно.Отидох при едни диагностици и я закачиха на компа изписа някаква непозната грешка.След това закачиха някакав друг четец и установиха,че е по запалването или бобина или кабели за свещи,поне така ми казаха.Сложих друга бобина и карах два дни с нея.Сутрин пак работи неравномерно,но пък тази лампа не свети вече.Сега незнам кое първо да сменя бобината или кабелите и къде точно е проблемът.Моля за съдеиствие.Благодаря предварително.
                              Браво 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X