Значи колеги преди две седмици при натискане на аварийните, стана нещо много странно.. Не започнаха да тикат-/да мигат/ и пак ги натистнах и почнаха да работят, но без да свети индикатора на таблото за включени аварийни. Днес при включване на алармата в края на работния ден паркирам, включвам алармата и светна постоянно лампата за аварийните-мигачите на таблото и десен мигач заден и преден светят постоянно...пробвах изкарах бушоните и неможах да оцеля кой е за мигачите...нещо по електрониката е сигурно и кофти работа... Дали има някой някакви идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Постоянно светеща лампа на аварийните/мигачите Пунто 1
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:Или друго може да откачиш мисля че са жълтите жици от алармата за мигачите и да видиш дали ще се оправят поне мигачи аварийни от колата си за проба.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Хора от дясно на волана имам бушони, до тея бущони има бушон който разделя едни кабели и още куб неща,лудница, моля ще съм много задължен ако Ключара или някой друг ми даде личен телефон на ЛС, утре като гледам нещата да звънна ако имам неяснота или съвет...Под жапката с бушоните къде са, също има и други такива като релета...там по-рано бях питал че има един бушон който ми го топи-дава го на късо явно и незнам за какво е, но двете неща не ги свързвам, защото това е отдавна...алармата е CLIPAR мисля, че си е с колата...А алрмата незнам къде са тея жици някъде от имобилайзера ли излизатFiat Punto 1.7TD 1997/10/
Коментар
-
Re: Постоянно светеща лампа на аварийните/мигачите Пунто 1
crazyjoe написа:.... Днес при включване на алармата в края на работния ден паркирам, включвам алармата и светна постоянно лампата за аварийните-мигачите на таблото и десен мигач заден и преден светят постоянно........Дали има някой някакви идеи?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Вчера изкарах клемите от акомулатор. и сутринта, като запалих вече не ми светиха мигачите (десен). До тук добре после ползвах колата за малко работа и стандартно си заключих с алармата и си отидох на работа, в момента който приятел ми каза че ми светят мигачите постоянно нале без да мигат. И какво следва, тотално изтощен акомулатор, при което даже релетата не искаха да залепят в смисъл всичко почваше да свети по таблото и да щрака нещо. Проверих интересно под едно капаче такова до акомулатора развих имаше релета и два бушона, единия от които беше изгърмял. Смених го но пак си даваше така...Моя приятел ми каза, че заради малкото ток прави така, даде ми ток запалих макар и трудно и не щракаха релетата така... Всичко ме довежда на мисалта, че е проблема в имобилайзера или алармата. Забравих да кажа, че свалих под волана корите гледах нали но то са 12121 жици и сиг ще трябва да отида на жичкаджия, че направо и под капака и на волана и на всякъде само бушони, букси, релета и прочее, занимавам се с компютри нали но авто-електрониката ми е мъгла. Сега ще заключвам с ключа само да видя, че като заключа с алармата се появява проблема. След Всичко казано Нещата ги свеждам до там... Проблема дойде от аварийните, или някъде дава маса окъсява, реле, бушон или нещо друго..или алармата бърка системата..незнам..Fiat Punto 1.7TD 1997/10/
Коментар
-
КОЛЕГИ, казаха ми че проблема е в алармата или по- скоро, релето на алармата което пуска сигнал за мигачите, в някои случаи си има РЕЛЕ на алрмата допълнително за мигачите, а в други алармата пускала сигнал към оригиналното реле на колата. Въпроса ми е, някой може ли да ме ориентира къде се намират тези релета на алармата ?Fiat Punto 1.7TD 1997/10/
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар