Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко трябва да е съпротивлението на кабелите за свещите???

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колко трябва да е съпротивлението на кабелите за свещите???

    Колеги, от известно време колата започна да ми придърпва в ниските обороти /800-1800/ и да глъхне сякаш няма гориво като настъпя педала на газта. Четох подобни проблеми във форума, пуснах и тема и се натъквам на това, че може да е от кабелите на свещите. Днес взех един мултицепт и го включих на 20 ом съпротивление, уреда показа 1. и при проверка на всеки кабел от едната и от другата страна с щипкте на мултицепта два кабела показаха 0.75, един 0.69 и един 0.49. Та въпроса ми е това нали не е нормално? Имали ли сте такъв проблем?

    #2
    има няколко типа кабели. основно при нашите автомобили се ползват такива с резистивна сърцевина и такива с медна сърцевина и резистори вградени в лулите.на първите съпротивлението зависи от линейната дължина на кабела - колкото по-дълъг , по-високо съпротивление. тия с медна сърцевина са с еднакво съпротивление независимо от дължината.

    Коментар


      #3
      Мисля че беше около 7 до 10 коМ на линеен метър..В този диапазон някъде,но не съм сигурен с точност колко трябва да е..
      FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

      Коментар


        #4
        До 7-8 килоома е нормално,нагоре не е добре.Имай предвид,че дори и кабели с перфектно съпротивление маогат да прекъсват и трябва да се сменят.
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

        Коментар

        Working...
        X