Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Перката на радиатора не включва ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Перката на радиатора не включва ?

Днес перката на радиатора ми отказа. Колата е браво 1.6 16в 96г. Преди около 4 години се случи същото и се оказа температурния датчик на водата. Та в бързината да реша проблема по светло отидох и си купих един и тъкмо преди да започна смяната реших да прверя по начина със мостче между буксата за да видя дали перката върти и да съм сигурен че е датчика. Буксата е с 3 извода и при двата възмойни варианта перката не завъртя. Пробвах я като и подадох директно 12в и върти. Бушона също е здрав. Остава реостата но защо и при двата варианта с мост не върти. Та кажете си мнението и дайте някакви съвети защото изчетох целия форум и вече и аз незнам какви ги върша
    Прикачени файлове
    Opel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
    Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!

кола

Пробери и буксите при съпротивлениетобушоните вътре и вън при двигателя релета виж тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=29024
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Като застанеш пред колата,горе вдясно до радиатора има една букса с дебели кабели 2 бр.,имал съм случаи с няколко Бравота тази букса да е постопена и да не тръгват и двете степени,провери я
      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
      Ventura garage

Коментар

Смени и двете кабелни обувки на буксите на степените на перката и ще тръгне, ако една от двете е заминала нито една от двете няма да тръгне.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ето и резултата. Започнах с голямата букса отдясно на радиатора и там всичко беше ОК. След това беше релето при което се наложи лек ремонт на буксата защото беше много окислено и имаше счупени кабелни обувки, но работеше. И накрая виновника за повредата - Реостата...Та сега въпроса ми е какъв точно реостат ми трябва защото за моя модел излизат 2 варианта. Единия 0,30 ома а другия 0,50 . Колата е браво 1.6 16в 103к със климатик. Ако някой има представа кой е моя модел нека пише
          Прикачени файлове

Коментар

И двата стават.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Е да те ще станат ама има разлика между двата. Със по-малкото съпротивление 0,30 ома ще върти по-бързо отколкото с 0,50 ома. Съответно това би трябвало да се отрази на охлаждането на радиатора. Аз повече клоня към 0,30 ома в предвид задръстванията в Софето :D . Четох из форумите и много хора задават същия въпрос 0,30 или 0,50 но конкретен отговор няма.

Коментар

кола

Отиваш при Италянеца взимаш и двата модела и пробваш слагаш само буксите иначе ново е 30-40 лв
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Такаа. Днес имах свободно време и се заех с работа по проблема. Повредения реостат го ремонтирах за да спестя някой лев с със измерено със уреда 0,30 ома парче кантал. И понеже навън днес времето беше доста неприятно реших да изтествам цялата инсталация в домашни условия Оказа се че както си мислех в началото и термошалтера е за смяна :D
                  Прикачени файлове

Коментар

biricata написа:
                    Такаа. Днес имах свободно време и се заех с работа по проблема. Повредения реостат го ремонтирах за да спестя някой лев с със измерено със уреда 0,30 ома парче кантал. И понеже навън днес времето беше доста неприятно реших да изтествам цялата инсталация в домашни условия Оказа се че както си мислех в началото и термошалтера е за смяна :D
                    Браво за ентусиазма,но това няма да издържи,най-много да се запалиш,вземи си един нов 0.30 и си свиркай................
                    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                    Ventura garage

Коментар

Не мисля че ще имам проблем с реостата защото стана доста здрав а и до сега тествах цялата система и работи отлично както на 1-ва така и на 2-ра само ми остава да сменя термошалтера и съм готов :D

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                        ...иначе ново е 30-40 лв
                        Около 20 лв е, не плаши човека.
                        Stop giving directions, just say "Follow me."
                        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Re: кола

sok1 написа:
                          kluchar написа:
                          ...иначе ново е 30-40 лв
                          Около 20 лв е, не плаши човека.
                          Точно така...http://axm-auto.com/index2.php?brand...nkl=1&show=1А при Италианеца са по 10 лв каааато нови

Коментар

Аз имам съмнения за охлаждането на този "нов" реостат. На оригиналния кабелът му е плосък и отдава повече топлина на керамичната подложка. а на този контактната повърхност е доста малка. но ако е се охлажда подобаващо мисля че няма да е проблем. Мен като ми изгоря нямах подходяш кабел и за това с купих нов реостат 30 Омов. до сега втора година никакъв проблем.
                            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast
                            ----------------------------
                            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Да не пускам нова тема пунтото ми 95 год. късно включва перката като разгледах открих че кабелчетата за реостата са вързани на късо и през него нищо не минава и според деленията на температурата почва да върти направо втора степен.Какво подава датчика на радиатора и възможно ли е като няма реостат във веригата да не включва първа степен или на определената температура за първа степен перката трябва да си върти но по бързо?????Извинявам се на колегата че пиша в неговата тема но става дума точно за реостат!

Коментар

Working...
                              X