Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данни от тест с виза на Зета.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Данни от тест с виза на Зета.

Как ви се струват данните от теста с визата на Ланчията ми.Днес неочаквах ,но от първия опит се закачих.Притеснява ме тази температура на датчика за входящия въздух.Ламбдата ми се струва ОК ,но трите грешки са от нея.Теста на АБС също се оказа успешен и там нещата не са както трябва.
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Освен датчика за входяща температура,според мен няма нищо притеснително.На газ ли караш,ако е така е нормално сондата да пише грешки,трябва да ресетваш компа по-често просто заради теси грешки
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

Има нещо гнило според мен. Дава температура на въздуха - 92 градуса и темп. на двигателя( охладителната течност) 29 градуса. Според мен има проблем във визата и тези стойности са обратно- 92 на водата и 29 на въздуха. Знаеш какви трябва да са стойностите на двата датчика при определена температура. Вземи ги мерни с един омметър,за да си спокоен.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Температурата на охладителната течност е правилна защото току що запалих двигателя и я закачих.
        Mury написа:
        Освен датчика за входяща температура,според мен няма нищо притеснително.На газ ли караш,ако е така е нормално сондата да пише грешки,трябва да ресетваш компа по-често просто заради теси грешки
        Не е нормално защото по време на теста горивото беше бензин и сондата постоянно пишеше грешки.

Коментар

Tornado написа:
          Температурата на охладителната течност е правилна защото току що запалих двигателя и я закачих.
          Mury написа:
          Не е нормално защото по време на теста горивото беше бензин и сондата постоянно пишеше грешки.
          Ами погледни как са и кабелите,дали няма скъсан,ако всичко е наред,ако можеш я свали и виж дали не дрънчи вътре,ако дрънчи е за смяна
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
          Ventura garage

Коментар

Засега започнах да се занимавам с датчика за въздуха измерих го и ми показа стойности които съм показал с червена стрелка на диаграмата.Мултицета беше на положение 20К.
            Прикачени файлове

Коментар

Напълно е възможно да е толкова ако температурата на въздуха е била 90 градуса, но ми се вижда доста множко за края на март.И сложи мултицета на положение 2к и ще покаже по точни стойности.
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
              X