Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор не зарежда... понякога

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акумулатор не зарежда... понякога

Здравейте, Преди седмица на фиата (Браво 1.6, 97 г. ) лампата за зареждане на акумулатора не ми изгасна след като го запалих. Пробвах още няколко пъти в следващите няколко дни- все не зареждаше. Помолих човек от сервиза да я закара до там, понеже се притеснявах да не остана по пътищата. Още на път за там лампата е изгаснала. Предполагаше се, че са се слепнали четките от студа и се е оправило от самосебе си. Днес ходих да си я взема от сервиза, лампата си изгасна, всичко нормално, покарах 10 минути до автомивката, но след като я изгасих, при следващо запалване лампата отново не изгасна. Върнах се отново в сервиза, замериха 11,6 в момента в който лампата свети, че акумулаторът не зарежда. Провериха за маса на ДВГ, и там разни други експерименти стана ясно че алтернатора е проблемен. Оставих я, за да я погледне в Понеделник, но след това отново я запалил и акумулатора си зареждал, 13,6 му показал уреда, колкото и при първоначалното замерване в сервиза преди седмица. Принципно от самото начало се очакваше да е алтернатор. Преди 3 месеца купувах реле регулатор нов, немски, от тогава с тази кола съм минала не повече от 500 км., а и това незареждане от време на време..? Когато първоначално ми направи проблем, времето беше дъждовно, днес- след автомивката... ако има значение. Обръщам се за съвет какво може да е към вас, понеже след като сага акумулатора си зарежда, в понеделник ще трябва да си я взема, каза ми че няма какво да и ремонтира след като работи Имате ли идея дали може да е нещо друго?
    Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Щом е сменян реле-регулатора, най вероятно нещо не е досвършено както трябва. Сваля се алтернатора и му се прави една ревизия, защото иначе наистина рискуваш да висиш по пътищата. И обикновено не само в тоя електроноен блок проблема, може би е износен колектора, възможно е да има лош контакт някъде в алтернатора ... Трябва да се свали и да се ревизира при всички случаи. Възмобно е и този новия реле-регулатор да е дефектен.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

кола

Като начало трябва да се проверят жиците до алтернатора бушоните също Ремъка дали е добре.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Да разбирам ли че проблема се проявява само в мокро време?
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Имах Нисан преди Стилото и вътрешната част на демферната шайба буксуваше във външната.Получаваше се същия проблем.Зареждаше когато си искаше.
          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Благодаря за отговорите, ориентирахте ме.П.С. Може и да е съвпадение, но все в мокрото светва лампата... В дъжд отказа да зарежда, беше дъждовно и следващите 2 дни когато я пробвах. В деня когато я караха към сервиза беше слънчево времето, вчера пак в хубавото време си работи, а след мивката отказа... Изсъхнала е малко и пак работи..
            Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Ако ти е хлабав ремъка като се овлажни ще пребуксува и резултата е налице - непълноценна работа на генеретора.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

13.6 V са малко малко като че ли, при мен е 14.05 без фарове , на къси+дълги+халогени 13.80-13.85 V
                FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Working...
                X