Здравейте, Преди седмица на фиата (Браво 1.6, 97 г. ) лампата за зареждане на акумулатора не ми изгасна след като го запалих. Пробвах още няколко пъти в следващите няколко дни- все не зареждаше. Помолих човек от сервиза да я закара до там, понеже се притеснявах да не остана по пътищата. Още на път за там лампата е изгаснала. Предполагаше се, че са се слепнали четките от студа и се е оправило от самосебе си. Днес ходих да си я взема от сервиза, лампата си изгасна, всичко нормално, покарах 10 минути до автомивката, но след като я изгасих, при следващо запалване лампата отново не изгасна. Върнах се отново в сервиза, замериха 11,6 в момента в който лампата свети, че акумулаторът не зарежда. Провериха за маса на ДВГ, и там разни други експерименти стана ясно че алтернатора е проблемен. Оставих я, за да я погледне в Понеделник, но след това отново я запалил и акумулатора си зареждал, 13,6 му показал уреда, колкото и при първоначалното замерване в сервиза преди седмица. Принципно от самото начало се очакваше да е алтернатор. Преди 3 месеца купувах реле регулатор нов, немски, от тогава с тази кола съм минала не повече от 500 км., а и това незареждане от време на време..? Когато първоначално ми направи проблем, времето беше дъждовно, днес- след автомивката... ако има значение. Обръщам се за съвет какво може да е към вас, понеже след като сага акумулатора си зарежда, в понеделник ще трябва да си я взема, каза ми че няма какво да и ремонтира след като работи Имате ли идея дали може да е нещо друго?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акумулатор не зарежда... понякога
Collapse
X
-
Щом е сменян реле-регулатора, най вероятно нещо не е досвършено както трябва. Сваля се алтернатора и му се прави една ревизия, защото иначе наистина рискуваш да висиш по пътищата. И обикновено не само в тоя електроноен блок проблема, може би е износен колектора, възможно е да има лош контакт някъде в алтернатора ... Трябва да се свали и да се ревизира при всички случаи. Възмобно е и този новия реле-регулатор да е дефектен.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Благодаря за отговорите, ориентирахте ме.П.С. Може и да е съвпадение, но все в мокрото светва лампата... В дъжд отказа да зарежда, беше дъждовно и следващите 2 дни когато я пробвах. В деня когато я караха към сервиза беше слънчево времето, вчера пак в хубавото време си работи, а след мивката отказа... Изсъхнала е малко и пак работи..Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар