Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фаровете на фиат мареа помогнете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с фаровете на фиат мареа помогнете

здравейте колеги, горд собственик съм на Fiat Marea 1.8 i седанн 1998г, преди 4 дни го купих. и ми се появи огромен проблем-като щракна лостчето на фаровете на къси, фаровете ми светят много слабо на дистанция 2 метра, копчето за регулиране не върши никаква работа, като натисна лостчето напред за да включа дългите ту левиат ту десниа, и изгасят всички светлини на моменти.Пробвах да регулирам фаровете ръчно но като завърта десният фар за да го регулирам нагоре се чува едно прещракване и няма промяна.Някой има ли представа от къде се регулират наляво и надясно.Забравих да спомена че фаровете са ми с лупи.
    Fiat Marea 1,8i

Добре дошъл, и безавариини километри!Провери крушките дали са мотирани хубаво в гнездата. А и е хубаво да уточниш, слабо ли светят или ниско (близо пред колата). Ако е второто и се регулирани до последно значи колата е имала удар отпред. Ако е първото си премери токовете. Може да е проблем и с лостчето.п.с.не изключвам възможноста да въртиш в грешната поскоа и да си ги намалил до долу ти, пробвай да въртиш в обратната посока да видиш променя ли се нещо. иначе врътката за регулиране по хоризонтала е в другия край на фара (ако едната е отляво, другата ще е отдясно и респективно огледнално за другия фар). поразтърси се ще я намериш.
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
      Добре дошъл, и безавариини километри!Провери крушките дали са мотирани хубаво в гнездата. А и е хубаво да уточниш, слабо ли светят или ниско (близо пред колата). Ако е второто и се регулирани до последно значи колата е имала удар отпред. Ако е първото си премери токовете. Може да е проблем и с лостчето.п.с.не изключвам възможноста да въртиш в грешната поскоа и да си ги намалил до долу ти, пробвай да въртиш в обратната посока да видиш променя ли се нещо. иначе врътката за регулиране по хоризонтала е в другия край на фара (ако едната е отляво, другата ще е отдясно и респективно огледнално за другия фар). поразтърси се ще я намериш.
      Колега ще ти обясня с две думи за какво става на въпрос, на десният фар просто машинката е мъртва изглежда е изяла някое зъбно колело и си превърта свободно, защото ако е блъскана и двата фара ще бият доло ниско се пак при криви рогове и двата фара не светят като хората, а в този случаи е само единя . Ако някои на идея как може по друг начин да се регулират , или как се разглаба машинката да дава идеи .

Коментар

Извади машинката и я сложи на ново ако не е хубаво щракната правят така варовете.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Когато изгори моторчето в машинката, фара също слиза надоло и не се вдига само щрака.
          ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
          ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
          Mercedes Vito W447
          Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

Колеги моторчето се оказа здраво но не стига ток до него , а и до колкото видях са се счупили лостчетата където движат лупата.Някои знае ли за колко мога да се здобия с фар в добро състояние , зя мареа ?

Коментар

Разгледай раздел продава и ще се ориентираш.
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

другия вариант е при Италянеца в Овче купел там мисля че бяха 80лв. бройката ако не намериш там което силно ме съмнява в Продавалник имаше майсори не видях че не си от София тука в сайта мисля че имаше някаде
                като му дам газ надига муцуната и почва да души за бензиностанция

Коментар

Working...
                X