Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик за охладителната течност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик за охладителната течност

Здр колеги.Имам един проблем на фиат пунто 1.2 16в 80 коня.Значи от 3 4 дена на сам всяка вечер ми свети на таблото една червена лампичка и се пуска перката и както си е нормална температура веднага пада на нулата а през деня е карам и нищо и няма.Хоих на диагностика и излезна че е датчик за охладителната течност смених го а диагностика ми каза пич ако светне пак лампата 99 процента е компа.Карах я една седмица и снощи пак светна и пак се пусна перката а колата пипам двигателя не е горещ да е загряла.Ще се радвам ако ми помогнете :П

Колега,като ходи на диагностика,провериха ли ти кабелите и куплунзитена този датчик?Единствения начин да подава грешна информация е,новия датчик да е дефектен.Някак не ми се вярва,а да е компа,още по-малко.

Коментар

mirko написа:
      Колега,като ходи на диагностика,провериха ли ти кабелите и куплунзитена този датчик?Единствения начин да подава грешна информация е,новия датчик да е дефектен.Някак не ми се вярва,а да е компа,още по-малко.
      ми не сложи датчика и тва казамисля да отида и на друг сервиз да видя какво ще кажат или нз и аз ...

Коментар

Как така само вечер ти свети тази лампа ? През деня как е ?
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Първо ми светваше само вечер и на др ден като е паля нищо и няма варвиси и вечер пак се пуска перката и лампата свети но сега като светна снощи и неиска да изгасне.нямам си идея какво и е смених датчика

Коментар

Проследи кабелите от датчика ко компа, да не се окаже че някъде дават на късо от прищипване или да са се оголили от изолациите им. Другия вариант остава наистина да има проблем в компа, но по-скоро ще е спукана спойка, чак да е изгорял не ми се вярва. Напръскай буксите на компа и датчика с контактен спрей и виж как ще се държи след това. Но с контактен, не някакъв друг спрей, че да не стане беля !
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ок Мс много ще видя какво ще направя дано да не е компа само

Коментар

аз съм за прецакан датчик или кабла окъсява някъде. Ако проблемът беше в ЕКУто то тогава или нямаше да свети или няма да пуска перката. а сега щом светне и пуска перката значи има реакция, просто подаваната информация към ЕКУто е грепна. За това почисти буксите (ак оси по добре в ръцете може и ен сам ос контактен спрей) и проследи кабелите. Другото което се сешам някъде да се е стекло вода и да окъсява.УСПЕХ!
                Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                182A4.000 IAW49F
                LPG - Lovato EasyFast
                ----------------------------
                "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                  аз съм за прецакан датчик или кабла окъсява някъде. Ако проблемът беше в ЕКУто то тогава или нямаше да свети или няма да пуска перката. а сега щом светне и пуска перката значи има реакция, просто подаваната информация към ЕКУто е грепна. За това почисти буксите (ак оси по добре в ръцете може и ен сам ос контактен спрей) и проследи кабелите. Другото което се сешам някъде да се е стекло вода и да окъсява.УСПЕХ!
                  Приятел, инфомацията от датчика е в аналогов вид. За да я разчете ЕКУ, трябва да се превърне в цифров вид. За целта се използва един вид делител на напрежение, който е преди контролера, и точно в този делител може да е проблема, както и в спйка на пина на процесорчето на което се подава информацията. За това не бъди сигурен колко е невъзможно повредата да е в ЕКУ.

Коментар

Мс много колеги др ден ще я карам в друг сервиз да видя какво ще ми кажат ако е компа трябва да се смени ли право или ?

Коментар

joreto1405 написа:
                      Мс много колеги др ден ще я карам в друг сервиз да видя какво ще ми кажат ако е компа трябва да се смени ли право или ?
                      Ако има някой добър в електрониката наоколо, няма да е зле да го провери в какво състояние е, защото не си струва да сменяш цял комп заради една спойка.

Коментар

Е да така е но аз не познавам такъв човек,Ако пише някой тука където разбира ще стане много добре.То по тез сервизи да те е страх да си закараш колата всеки гледа да ти земе колкото може повече пари пък дали е оправил колата много му дреме

Коментар

За съжаление е така. Ще се опитам да помогна с малко акъл, но ти ще трябва да направиш няколко измервания с мултицет. Ще се справиш ли ?

Коментар

Колеги помагайте ако можете, че този датчик ме побърка :@ такмо нямаше никакав проблем и пак започна да свети тази лампа само през ноща и пак си пада температурата на колата и пак си пуска перката.Карах я в друг сервиз казаха че трябва да се замени датчика с оригинален.Какво да правя ?

Коментар

Working...
                            X