Колеги, предложете как да стане следният номер. Искам като пусна дългите да работят и късите светлини! Предполагам с реле, но все пак . Пунто мк1 е колата. фаровете са сменени от H4 с H1 както пише в заглавието
CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
само със смяна на буксите няма да стане..Трябва му едно реле и да се префасонира инсталацията малко,тъй като е за н4 и изключва късите,когато се подадат дълги...
Аз съм ги преправил буксите и фаровете си бачкат екстра. Но когато пусна дългите ми се гасят автоматично късите свтлини, а искам да светя и късите и дългите заедно.
CSI in the CAR !!!
Трябва да направиш ето това за да свети всичко на дълги..
Благодаря, хубава схема. Следователно, трябва да добавя 2ро реле за дългите ако съм само с едно и проследя дали са ми така кабелите както е на схемата !
CSI in the CAR !!!
Да с 2 релета е.... и двете схеми са еднакви.Направи една от 2те..Като 2рата схема е допълнително с 2 диода(1N540 за да избегнеш незначителното премигване на късите при превключване(къси на дълги и обратно)....Ако си с ксенон задължително 2рата схема с диодите иначе ще ти гасне ксенона на късите...П.С....И да не забравя..+12 от акумулатора задължително слагай предпазител 30А с цокъл..(близо до акумулатора)
Благодаря, хубава схема. Следователно, трябва да добавя 2ро реле за дългите ако съм само с едно и проследя дали са ми така кабелите както е на схемата !
Нищо няма да проследяваш..Тая схема съм ти я дал за надграждане на твоята....Ползваш само импулсите от оригиналтана ти букса за къси и дълги да управляваш 2те релета(новите)....Трябва да им намериш място...И трябва да си пуснеш нова инсталация от релетата(новите) до фаровете(само +),маса си имат...
Нищо няма да проследяваш..Тая схема съм ти я дал за надграждане на твоята....Ползваш само импулсите от оригиналтана ти букса за къси и дълги да управляваш 2те релета(новите)....Трябва да им намериш място...И трябва да си пуснеш нова инсталация от релетата(новите) до фаровете(само +),маса си имат...
Супер, много благодаря за помоща
CSI in the CAR !!!
... фаровете са сменени от H4 с H1 както пише в заглавието
как точно си сменил "фаровете" ... целия фар, като новият е с цокъл и работи с Н1 или само крушките: от Н4 към Н1?п.п. дано не е второто ...
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?! http://www.keepfighting.ms
Нали като е с 2 секции има 2 Н1 иначе е 1 аН4 като се включи къси /дълги заедно едните преди са гаснели да не повреди крушката А сега като са отделни може да светят 2 те заедно има място за едно реле фабрично и тогава с няма да гаснат късите .
Коментар