Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Visa UniScan

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега Uho виждам, че си успял да подкараш Виса-та. Би ли споделил създава ли някякви проблеми като се върже с ЕКУ-то. И от къде си я купил тази карта, ако не е тайна. Благодаря!
    Marea Weekende TD100

Коментар

arsenov написа:
      Колега Uho виждам, че си успял да подкараш Виса-та. Би ли споделил създава ли някякви проблеми като се върже с ЕКУ-то. И от къде си я купил тази карта, ако не е тайна. Благодаря!
      Какво разбираш под "създава ли някякви проблеми "?Като цяло се държи добре, не съм сигурен само за един от параметрите, който ми чете.Картата (всъщност те са две) ми я донесе един приятел от САЩ. Трудно ги беше открил и бяха по ~$100/парчето. Един "познат" ме върза да му поръчам една и за него и после не я взе В момента чакам да ми донесат един САТА диск, за да я пробвам на още два лаптопа. Ако тестовете минат успешно и въпросния "познат" не размисли, ще я пусна за продажба.

Коментар

Така и аз вече съм с Виза адаптер ,но не мога да се свържа нито с компа на Мареата 1,9 ТД100 ,нито с Бравото 1,4 12V.Според колегата от който си я взех - На черния кабел за връзка с автомобила кафевия кабел е маса, белия е К линия и Зеления е Л линия. Можеш да направиш опит. Допри белия и кафевия, ако светне зеления диод това е К линията. Комовете, ако не ги свържеш правилно ще ти изпише грешка, че няма свързан адаптер. Обръщаш ги и тръгва. Програмата ще ти изпише, кога да дадеш контакт.Компютри с ком портове има два въртях комовете и какво ли не обаче не мога да се вържа изписва ми ,че не разпознава ЕКУ.ПОМАГАЙТЕ кой с каквото може.Прилагам и две снимки на Мареата защото има две букси и коя от тях е за визата както и за АБС на кои кабели да вържа визата.
        Прикачени файлове
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колега, конектора за ДВГ ти е отдясно. На втората снимка е за АБС със сигурност.Браво 97г тд100 е само с К линия.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
            Колега, конектора за ДВГ ти е отдясно. На втората снимка е за АБС със сигурност.Браво 97г тд100 е само с К линия.
            Сега мъчих Бравото и ми писна да гледам едно и също съобщение ,че еку не можело да се свърже.Означава ли ,че като стигна до страницата със избор на грешка,параметри и.т.н адаптора е свързан правилно на комовете на компа.Писан ми няма да се занимавам днес повече.Започвам да изчитам двете теми за Визата и дано ми влезе нещо в главата.

Коментар

Мисля, че да.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Мисля, че да.
                И тогава защо ли не мога да се вържа.Задължително ли е да ползвам минуса от буксата или мога да пусна от акумулатора.

Коментар

Маса, можеш да си вземеш откъдето искаш.Освен да бъркаш К и Л линиите.Размени ги.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Маса, можеш да си вземеш откъдето искаш.Освен да бъркаш К и Л линиите.Размени ги.
                    Какво ли не разменях и не става.Като свържа К линията и минуса трябва ли да свети зеления диод на адаптера постоянно?Все едно и също изречение ми дава ,че няма отговор от ЕКУ.Утре ще пробвам и на една Брава 1,4 и там ако не стане не знам.От файла по долу от точка 11 до точка 14 не ги изпълнявам а си стартирам програмата директно както съм в Windows от vstart да не би затова да не мога да се справя?
                    Прикачени файлове

Коментар

))))Програмата се пуска под чист ДОС.Зареди ДОС от някое ЦД или дискета и ще стане номера.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        ))))Програмата се пуска под чист ДОС.Зареди ДОС от някое ЦД или дискета и ще стане номера.
                        Така и предположих.Мерси много.

Коментар

Точно там ти е грешката. Програмата не може да работи под Уиндоус. Всъщност тругва но запецва като се опиташ да влезеш по навътре в менюто. После колата ТД100 е само с К-линия и буксата е тая на първта снимка в дясно. Закачаш се на бяло-червения кабел а другия черния е маса и не се свързва. Вземаш + и - от акумулатора. Визата задължително да е -183 C. Тая версия без C-то накрая не става за адаптера от схемата тук. Компа задължително с два порта които да са вградени отзад под мишката и клав. и да са разрешени и конфигурирани правилно в БИОСА. Всъщност ако се закачаш само с К-линия, компа може да е с един порт, но пак да е отзад. Ако всичко това е изпълнено няма да имаш проблеми.
                          Fiat Marea TD100

Коментар

@iuly_vn - колегата Торнадо има какъвто трябва адаптер и нормалната Виса му върши работа
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аха. Дано успее да се закачи, че искам да попитам нещо по данните за тоя двигател конкретно. ТД100
                              Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                                Аха. Дано успее да се закачи, че искам да попитам нещо по данните за тоя двигател конкретно. ТД100
                                Аха ще я закача ма друг път.Сън не ме лови ама не става.Направих си стартова дискета с десен бутон формат после избирам мс-дос прави я влизам под дос стартирам програмата както пише в ръководството и до там.Еку не давало отговор.

Коментар

Working...
                                X