perlsite написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Visa UniScan
Collapse
X
-
Brava 1.6 16v
-
Евала! Така и си мислех, тъй като в действителност един лаптоп има и поддръжка на модем (който ползваше 2-3 сигнала само) и т.н. и не е далеч от идеята, че серийните портове са 2, като единия се ползва за друг цел. На старото PC (desktop) точно втория сериен порт можеше да се конфигурира от BIOS-а дали ще се ползва като IRDA (през дъното).Въпреки, че сегашния ми лаптоп е абсурдно да го отварям (като знам цената му), то може да се сдобия с доста стар лаптоп, който има сериен порт + инфраред. Да не говорим, че моя инфраред на сегашния лаптоп е "UltraFast" скороста му е до 4Mbps (т.е. минава през собствен чипсет на HP), а този на серийния е до 128kbps.С други думи смятам да пробвам твоето предложение в най-скоро време на стар лаптоп! Другия вариант е да разгледам в подробности и дейташийта на интерфейсния чип за да видя дали може да се изкарат нужните ми жици.Ако няма нищо против би могъл да споделиш всички подробности: тип на чипсета ти, адрес на datasheet-а, снимки на запоените жици (снимка на самия чипсет) и разбира се конкретната програма (сорс) за да активираш серийния порт, въпреки, че вероятно всичко това ще е специфично за твоя чипсет, все пак ще е модел и подход по който може аз да мина или някой друг колега Мерси предварително!FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Здравейте,Значи лаптопа е един ужасно стар - Компак с пентиум на 133. Чипа не периферията е PC87334VLJ (eshop.engineering.uiowa.edu/NI/pdfs/01/20/DS012039.pdf)Снимки от вътрешността няма как да дам, просто защото не ми се разгобява пак, а това си е жива мъчение. Изводите ги изкарах директно от пиновете на контролера - трябва много да се внимава тук, после ги капнах с секундно лепило за да се фиксират.Сорса на програмата не ми е под ръка за да го постна защото го написах на самия лаптоп като му инсталирах борланд С... програмата се свежда до селектирането на IRC регистара четенето му свалянето на наи младшия му бит и отново записването му, това става с inp() и outp() функциите за директен достъп до периферията.Ако някои се заеме с подобна задача че помагам до колкото мога.Brava 1.6 16v
Коментар
-
Помощ
Здравейте !Колеги може ли някой които е правил платка с тини-то да ъплоудне bin файла. От 3 седмици съм направил платката и неще и неще да тръгне.Имам силни съмнения че е заради тоя МК или по точно програмата която му заредих а тя е за АТ90S2313 единствено съм променил fuse bits а мисля че и bin файла иска някакви корекции .Предварително Благодря !
Коментар
-
t_i_t_o написа:Здравейте,Значи лаптопа е един ужасно стар - Компак с пентиум на 133. Чипа не периферията е PC87334VLJ (eshop.engineering.uiowa.edu/NI/pdfs/01/20/DS012039.pdf)Снимки от вътрешността няма как да дам, просто защото не ми се разгобява пак, а това си е жива мъчение. Изводите ги изкарах директно от пиновете на контролера - трябва много да се внимава тук, после ги капнах с секундно лепило за да се фиксират.Сорса на програмата не ми е под ръка за да го постна защото го написах на самия лаптоп като му инсталирах борланд С... програмата се свежда до селектирането на IRC регистара четенето му свалянето на наи младшия му бит и отново записването му, това става с inp() и outp() функциите за директен достъп до периферията.Ако някои се заеме с подобна задача че помагам до колкото мога.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
В директорията на Унискана има файлове, в които се съдържат в тектов вид наименованията на бутоните, менютата и съобщенията. В английската версия са на английски, а в руската на руски. Ако някой познава добре тези езици, може да ги пренапише на български език и така ще имаме унискан на български.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
Коментар
-
Колеги, накой знае ли паролата за настройка на uniskana при натискане на F2. Аз я бях намерил някъде по руските сайтове, но не се сещам къде. Чрез тази парола и съответната функция се дава възможност за се настрои програмата към кой номер com порт да се обръща - 1,2,3,4. Ако някой има схема на диагностичния куплунг на FIAT, моля да ми я даде, че не се сещам кои бяха K и L линиите. Благодаря !Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
Коментар
-
Опитвам се да подкарам Визата на лаптоп, като използвам PCMCI карта с два com порта. Четох по руските сайтова, че са успели. Не знам, как да тествам картата и да разбера дали работи под чист ДОС. Под WINDOWS всичко е наред, но не съм сигурен дали се разпознава под ДОС. Ако някой се сеща за някоя текстова програмка, моля да каже. Най-лесно е да я вържа към визата, но има много неизвесни - дали ще уцеля точно комовете - 1,2 или k и L линиите. За това искам първо да съм сигурен дали се разпознава по ДОС и после ще опитам с адаптера.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
Коментар
-
Имаш ли драйвери за ДОС?Първо със сигурност ти трябва някакъв PCMCIA мениджър, който да разреши хост чипа, така, че изобщо да може PCMCIA картата да бъде достъпна. След това трябва DOS драйвър, който да осигури емулация на BIOS функциите на картата и изобщо да я инициализира.Нямам идея, дали VISA ползва директно регистрите на серийния чип или ползва BIOS функциите, но със сигурност ти трябва програма, която да инициализира PCMCIA мениджъра (чипсета, който се грижи за PCMCIA разширителните карти).Това е и най-трудното.. да намериш такъв софтуер, който да е съвместим с твоя чипсет на дъното.Чувал съм, че това неудобство е отстранено в ExpressCard, но не мога да гарантирам, тъй като не съм пробвал..FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Работа на Unisca-Visa-Euroscan с лаптоп
Срещал съм информация че за под ДОС единствената PCMCIA карта която със сигурност е подходяща това е Argosy. В България не можах да я открия иначе нейната цена е около 120$. Но така също съм чувал че става с инсталиране под ХР на виртуаллно ПС и тогава на втория ПК инсталиран ДОС и вече се работи с преходник на УСБ към сериен порт. Като трябва и да се инсталира програма за забавяне скороста на процесора, от типа на Мосло.http://www.obd2-bg.com
За всекиго по нещо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар