BobyK написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Visa UniScan
Collapse
X
-
Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
-
ivo написа:BobyK написа:Софтуерчето само под чист DOS ли работи (напр 6.22) необходимо ли е някакви доп. редове в autoexec.bat или config.sys ако някой знае кажете някакви подробности.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
Здравейте,Разглеждах и аз този руския сайт и тук пише нещо по въпроса с COM-овете. Аз не ги разбирам много тея жицаджийските работи, но това май трябва да е схема (обяснение) как да се свържат жиците и да се използва само 1 COM.Код:2. UNISCAN 1.83Adaptive cable for Uniscan 1.83(from two COM-ports in one COM-port jointer)СОМ PC СОМ_1 (scanner) СОМ_2(scanner)PIN 2 2 -PIN 3 3 -PIN 5 5 5PIN 7 - 3
Коментар
-
cecdob написа:Аз мога ли да ползвам схемата и HEX. фаила?Прикачени файловеTempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
ivo написа:cecdob написа:Аз мога ли да ползвам схемата и HEX. фаила?
Коментар
-
Пускам две снимки на адаптера за който по-горе се писа че е изпробван и работи Направени са несъществени изменения по схемата - LM393 е сменена с LM339 и са разменени елементите от 74НС04 за удобство при разработка на платката Относно смяна на процесора с ATtiny - в най общ вид не става За конкретната програма може и да стане но това може да го каже някой който е навътре в писането на програми за конкретните процесори Другия начин е да се провери на работещоустройство
Коментар
-
valcorvarna написа:Искам да попитам колегите които са направили вече устройството има ли шанс да тръгне с един сериен порт защото аз имам само един а пък ми се ще да си направя такова устройство (става въпрос за лаптоп).Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
valcorvarna написа:Искам да попитам колегите които са направили вече устройството има ли шанс да тръгне с един сериен порт защото аз имам само един а пък ми се ще да си направя такова устройство (става въпрос за лаптоп).Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
Това е моя екземпляр, но още не съм го подкарал, по простата причина че изгърмях атмела при програмирането. Колеги, дайте схема на някой прост програматор за тези атмелки за самостоятелна изработка, раборещ с понипрог или ic-prog, защото този с който пробвах софта му не работеше под XP, и като пробвах на един стар комп с 95 да го включа и нещо се обърка и така се нагря чипа, че разтопи цокъла под него :D , и сега си търся друг чип (много ме е яд защото ми го докараха с поръчка а и 6 лв дадох за него и сега пак трябва да търся или поръчвам наново )
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар