Ето ти няколко програматора ама не съм тествал нито един още.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Visa UniScan
Collapse
X
-
-
Помагайте :побелях от този унискан 1.8310 дни немога да го подкарам туй чудо.проблема е че след като си избера кола, мотор, еку и потвърдя - програмата ми разправя че не е свързана джаджата.а английската версия казва TCB not found още преди да е заредила.какво съм правил до сега:1. Всички файлове не са readonly.2. Платката е дебъгната 100 пъти.3. Под чист дос...прозорец и други бози пробвах.4. сменях схеми (без макса и паметта.)5. Програмирах чипове тини2313 и 90с23136. тествах комовете - работят.7. всичко на друго ПЦ също.8. изтеглих версията от българския и руския сайт.има ли значение името на директорията?????
Коментар
-
Казаха ми - този който ми даде схемите за двата СОМ-порта, че се разбаботва вариант за USB ... но нещо загубий връзка с него и незнам дао къде са стигнали нещата. Разговорите ни бяха преди 7-8 месеца ....До колкото знам варианта с двата СОМ-а изиска хардуерни такива. Не може да бъде излъган с адаптери USB-СОМ .... за visa-та не съм 100% сигурен, но колега се е сблъсквал с проблем с една тел. централа която се управлява с два СОМ-а и там нищо друго освен два физически СОМ-а не са свършили работа .....Така че това е всичко за сега - мисля че Petko от Търново е постигнал някакъв резултат нека сподели ...Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
ivo написа:Така че това е всичко за сега - мисля че Petko от Търново е постигнал някакъв резултат нека сподели ...Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
Всичко зависи от това как софтуера комуникира с чипа за серийния порт.Ако говорим за стар досовски софтуер, то той навероятно иска да ръчка по серийните портове с директно обръщение към I/O чипа, на съответните адресни портове. Това е и причината да не може да стане с USB -> Serial конвертор, защото там нещата минават през виртуални комове и драйвери, които обаче няма как да отговорят на директното пипане по портовете от стария софтуер.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар