Здравейте колеги!!!Наскоро се наложи да сваля акумулатора на брава 1.6, обаче откачих първо + клема. Заредих го, сложих го и като завъртях на контакт и двата километража бяха занулени. Пробвах да махна клемите, но пак същото - показват си само нули...Някой има ли идея какво може да се направи за да възстановя показанието на големия километраж и какво може да е довело до този резултат?благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat brava - нулиране на километража
Collapse
X
-
Re: Fiat brava - нулиране на километража
stoyanovfiat написа:Здравейте колеги!!!Наскоро се наложи да сваля акумулатора на брава 1.6, обаче откачих първо + клема. Заредих го, сложих го и като завъртях на контакт и двата километража бяха занулени. Пробвах да махна клемите, но пак същото - показват си само нули...Някой има ли идея какво може да се направи за да възстановя показанието на големия километраж и какво може да е довело до този резултат?благодаря предварително!
Коментар
-
nedialk00
преди колко време си я купил тая кола ? ако е скоро колегите са прави, тия са осрали ЕКУ-то, може да се опитваш да си го оправяш, ама де да знам всякаш по-добре да вземеш изрядно втора употреба за 80тина лева колегата lithrone има и е точен
Коментар
-
Да не отварям нова тема, ще ползвам тази..
Колеги, преди 6 години се нулира и моя километраж на Брава-та. Не разбрах точно от какво се получи но усетих че беше свързано с акумулатора, който се скапа заради проблем откъм ключалката на багажника. Тоест, оная джаджа дето е на купето с пластините, даваше на късо нещо и беше загоряла едната пластина.
Смених джаджата но без да обърна внимание на километража. На другата сутрин я вадя от гаража, паля и тръгвам. Едва след 1 километър забелязах че показва 000001...
На ГТП същата година им казах и питах дали ще е проблем, отговорът беше нещо от сорта "Абе мене не ме интересува колко показва, кажи там някакви километри да пиша, щото ония от КАТ искат". И така 6 години пишем километри (все в същия пункт), следя си километрите и пишем реалния пробег.
Но през 2021 ме предупредиха че от 1 юли има изискване да се снимат километражите и ме изгледа лошо. Същия този който не го интересуваше преди години.
След около 2 седмици ми предстои преглед, и нямам кого друг да питам затова пиша тук...
Ще имам ли проблем при ГТП с този километраж? Към момента показва около 22,000 км, иначе реално е на около 255,000.
И още един проблем който ме тревожи - пак същия онзи дето "не го интересуваше пробега" ме заплаши буквално че няма да се класирам тази година защото съм надвишавал минимума вредни емисии, и ще ми бракуват колата. "Ооо, тез коли не ги харесваме много! Найш ли колко бракувахме такива?!". И започна да ми държи тон все едно съм някакъв престъпник..
А иначе Брава-та върви като на 20,000 км.. хаха, поддържам я на много добро за годините си ниво. 2020та оправих ходовата част, носачи, спирачки, дискове, съединител смених, маншони, тампони, миналата година нови гуми купих... и сега ще искат да ми я бракуват!
Пари за друга нямам, нито за нова нито за стара. А и с тези цени на горивата вече дори се колебая какво да правя....
Средно по 4-5 хиляди км въртя на година, но явно съм най-големия трън в опазването на околната среда.... ?
Да обобщя въпросите си:
1. Ще имам ли проблем с този нулиран километраж на ГТП след като вече им правят снимки?
2. Има ли нещо с вредните емисии което мога да направя за да не ми бракуват колата?
Наздраве на всички ?Последна редакция от Crash73; 12.06.2022, 18:52.1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
И аз да добавя по този въпрос за подобен проблем моя километраж беше на 180000 и изведнъж една сутрин в студа изведнъж стана на 394500 и вече не мърда , стои си така от повече година и понеже при минаване на преглед го снимаха, сега незнам как ще мина преглед, незнам, ако си сменя с друга табло втора употреба къде може да ми се издаде протокол все едно за ремонт и дли имобилайзера се намира в самото табло, тоест дали с другото ще имам проблем при палене. Ако някой може да даде акъл...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар