Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat brava - нулиране на километража

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat brava - нулиране на километража

Здравейте колеги!!!Наскоро се наложи да сваля акумулатора на брава 1.6, обаче откачих първо + клема. Заредих го, сложих го и като завъртях на контакт и двата километража бяха занулени. Пробвах да махна клемите, но пак същото - показват си само нули...Някой има ли идея какво може да се направи за да възстановя показанието на големия километраж и какво може да е довело до този резултат?благодаря предварително!

Сега поне при всяко откачане на акумулатора ще караш ’’нова’’ кола.Някой явно е барал ECU.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

iliyan написа:
      Сега поне при всяко откачане на акумулатора ще караш ’’нова’’ кола.Някой явно е барал ECU.
      Мда тоя дето я е продавал
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Fiat brava - нулиране на километража

stoyanovfiat написа:
        Здравейте колеги!!!Наскоро се наложи да сваля акумулатора на брава 1.6, обаче откачих първо + клема. Заредих го, сложих го и като завъртях на контакт и двата километража бяха занулени. Пробвах да махна клемите, но пак същото - показват си само нули...Някой има ли идея какво може да се направи за да възстановя показанието на големия километраж и какво може да е довело до този резултат?благодаря предварително!
        Ех....... защо и при мен не става така.А показва едни 300 000.........

Коментар

преди колко време си я купил тая кола ? ако е скоро колегите са прави, тия са осрали ЕКУ-то, може да се опитваш да си го оправяш, ама де да знам всякаш по-добре да вземеш изрядно втора употреба за 80тина лева колегата lithrone има и е точен

Коментар

iliyan написа:
            Ако е с металните колектори показанията са само в километража Така че ще ти трябва само километраж без ECU
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

От 3 години карам колата, иначе е 97-ма.С метални колектори е.Еми така ще я карам - няма да се занимавам...

Коментар

Click image for larger version  Name:	2016-01-14.jpg Views:	0 Size:	516,2 KB ID:	2756552
                Да не отварям нова тема, ще ползвам тази..

Колеги, преди 6 години се нулира и моя километраж на Брава-та. Не разбрах точно от какво се получи но усетих че беше свързано с акумулатора, който се скапа заради проблем откъм ключалката на багажника. Тоест, оная джаджа дето е на купето с пластините, даваше на късо нещо и беше загоряла едната пластина.
                Смених джаджата но без да обърна внимание на километража. На другата сутрин я вадя от гаража, паля и тръгвам. Едва след 1 километър забелязах че показва 000001...

На ГТП същата година им казах и питах дали ще е проблем, отговорът беше нещо от сорта "Абе мене не ме интересува колко показва, кажи там някакви километри да пиша, щото ония от КАТ искат". И така 6 години пишем километри (все в същия пункт), следя си километрите и пишем реалния пробег.

Но през 2021 ме предупредиха че от 1 юли има изискване да се снимат километражите и ме изгледа лошо. Същия този който не го интересуваше преди години.

След около 2 седмици ми предстои преглед, и нямам кого друг да питам затова пиша тук...
                Ще имам ли проблем при ГТП с този километраж? Към момента показва около 22,000 км, иначе реално е на около 255,000.

И още един проблем който ме тревожи - пак същия онзи дето "не го интересуваше пробега" ме заплаши буквално че няма да се класирам тази година защото съм надвишавал минимума вредни емисии, и ще ми бракуват колата. "Ооо, тез коли не ги харесваме много! Найш ли колко бракувахме такива?!". И започна да ми държи тон все едно съм някакъв престъпник..

А иначе Брава-та върви като на 20,000 км.. хаха, поддържам я на много добро за годините си ниво. 2020та оправих ходовата част, носачи, спирачки, дискове, съединител смених, маншони, тампони, миналата година нови гуми купих... и сега ще искат да ми я бракуват!
                Пари за друга нямам, нито за нова нито за стара. А и с тези цени на горивата вече дори се колебая какво да правя....

Средно по 4-5 хиляди км въртя на година, но явно съм най-големия трън в опазването на околната среда.... ?

Да обобщя въпросите си:
                1. Ще имам ли проблем с този нулиран километраж на ГТП след като вече им правят снимки?
                2. Има ли нещо с вредните емисии което мога да направя за да не ми бракуват колата?

Наздраве на всички ?
                Последна редакция от Crash73; 12.06.2022, 18:52.
                1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Може да направиш един протокол за замяна на таблото поради повреда и да го снимате към ГТП.
                  По втория въпрос - напиши си модела на Бравата - ще ти пиша какво да направиш.
                  В кой град е прегледа?

Коментар

И аз да добавя по този въпрос за подобен проблем моя километраж беше на 180000 и изведнъж една сутрин в студа изведнъж стана на 394500 и вече не мърда , стои си така от повече година и понеже при минаване на преглед го снимаха, сега незнам как ще мина преглед, незнам, ако си сменя с друга табло втора употреба къде може да ми се издаде протокол все едно за ремонт и дли имобилайзера се намира в самото табло, тоест дали с другото ще имам проблем при палене. Ако някой може да даде акъл...

Коментар

Working...
                    X