Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светещ Airbag

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

slonikon написа:
    много ме успокои. аз изчетох темите в английския форум на купе и останах с впечатлението, че точно с 3-жичните няма проблеми, а с двужичните има. ама аз не успях да се свържа, а пробвах всякакви комбинации. мисля си, че кабела ми, стандартен ВАГ-КОМ ККЛ, има само к-линия и няма Л-линия и оттам ми идва проблема. ама ми се свидят пустите 20 лв. да отида на виза в някой сервиз.
    Темата с презентацията на програмата в английския форум е моя и след консултацията с Яни, стана ясно, че по старите централи(тези с К и Л линия) не се поддържат от програмата (това е за Купе, но най вероятно се отнася за всички по стари централи).Моят кабел със сигурност работи и ако искаш може да опиташ с него, но ако в диагностичната букса има три жици, опита е безмислен. В ККЛ адаптера има Л линия

Коментар

Демек няма да стане така ли да го разбираме, тия дето сме с по 3 жици Ето тук пише нещо ама май е за либра ! http://forum.lanciapolska.org/viewto...?f=110&t=35210
      LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

maxuel82 написа:
        Демек няма да стане така ли да го разбираме, тия дето сме с по 3 жици Ето тук пише нещо ама май е за либра ! http://forum.lanciapolska.org/viewto...?f=110&t=35210
        За Купе - гаранция няма да стане, а за другите само предполагам. В посочения линк (за Либрата) се използва друга програма!

Коментар

То все с някакъв софтуер трябва да може да се прочете ! И защо като с ФЕС неможе го има като опция в менюто на програмата ! Няма ли софтуер замо за аербеците ??

Коментар

Re: диагностика

kluchar написа:
            на ли па OBD се укъсява 3 и 7 краче
            само ако насреща си има женска обд букса. иначе не.иначе да, моята е с три кабела и грънци. ще се заровя пак да видя дали с kwp2000 не може да се нааправи нещо, че май бях срещал такава възможност в нет-а. ама като се стопли, че сега бахър!
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

чудя се дали да не си поръчам нова платка ! http://www.ebay.com/itm/Airbagsteuer...item2316564972 ама дали това е цялото управление на аербеците ,защото цената от 5 евро малко ме смущава ! ако е толкова го поръчвам !!!

Коментар

Макар да не разбирам езика, според мен става въпрос за проверка на централата (дали е записала отваряне на възглавници, грешки и т.н.).

Коментар

само проверка е - гугъл преводач
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

и нова платка да си купиш,лампата няма да угасне докато не се изтрие грешката

Коментар

Според аутодата има опция за четене и триене на грешкте и без специализиран софтуер Като се даде единия извод от тестбуксата на маса за около 3-4 сек ,лампата почва да мига определен брой пъти и това е номера на грешката ! След това ,за да се изчисти ,същия извод се дава на маса около 10 сек. и грешката би трябвало да се изтрие ! При мен се показват грешки с номера 2;3;5;6;7 Но немогат да се изтрият по описания начин :
                      Прикачени файлове

Коментар

И в сервизната книга е описан метода с "мигащия код". За всеки случай ще прикрепя фабричните файлове!

Коментар

аз да се извиня на колегите за погрешната информация за моята кола. вчера свалих жабката и намерих простата букса на възглавницата. с два проводника, увити в жълта шлауха, така че аз досега съм се мъчил с няква друга букса, дето се намира пак там.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Така трябва да бъде ( за цвета на изолацията) ! Аз затова питах дали не пробвате с грешната букса. При някои модели има букса и за отоплението(климатизацията) и някои хора ги бъркат.

Коментар

благодаря ти за което. това, а и факта, че според аутодатата трябва да са 2 кабела, ме подтикна да сваля жабката и да търся. може да се стигне и извади и без да се сваля жабката, ама човек трябва да е йога, а и да е сигурен, че е там. за сведение буксата е закачена за стандартното капаче, горе вляво над кутията на жабката. кабела може да се проследи с ръка.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Утре ще го сваля да сменя кондензаторите така и така лампата свети няма как да стане по-зле :D Има два кондензатора -единият е големия който е 3900мФ на 25волта , а другия е 330мФ на 35 волта ! Обаче немога да намеря кондензатор 3900 а намерих 3300 мФ на 25 волта - дали ще е проблем че новия ще е с по- амлък капацитет ???

Коментар

Working...
                                X