Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

OBD2 софтуер Windows Symbian Android

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

OBD2 софтуер Windows Symbian Android

Собственик съм на Fiat Multipla и като цяло съм доволен от возилото. Недостатък за модела(произв. 2000г.) е липсата на индикатор за температурата на охлаждащата течност. На практика "лампата", която светва на таблото само при прегряване ще покаже, че колата е вече прегряла и няма никакъв смисъл от нея. След доста ровене из мрежата се спрях на решение с OBD2 bluetooth адаптер свързан към Pocket PC, PDA или телефон. Към момента единственото, което остана е да намеря подходящ софтуер. Имам устройства със Symbian, Android и WM.Предложете софт за връзка с ECU IAW 49F.
    Продавам Bluetooth OBD II ELM327 автодиагностика с HTC TyTN Kaiser 200 лв. ?

FiatECUScan. Има версия за Уиндоус М.

Коментар

tomny написа:
      FiatECUScan. Има версия за Уиндоус М.
      Поправете ме ако греша но според сайта на тази програма, FESmobile 2.0 е платена или "безплатна" ако имаш валиден лиценз за FiatECUscan.Вярно, освен да ми показва температурата на антифриза, програмата ще дава още доста информация но за 50 евра ще изляза сериозно извън бюжета още повече, че нямам 100% гаранция дали ще я подкарам на моя AXIM x30. Разбрах, че е имало по-стара безплатна демо версия - FESmobile 1.0.1 но не можах да я намеря в мрежата. Ще съм благодарен ако някой даде информация от къде да се свали тази програма. Иначе браво на създателя и... българче..

Коментар

Да, платена е, не си писал, че търсиш безплатна. Мобилната версия не съм я ползвал, за нея повече от това не мога да помогна, съжалявам.

Коментар

За Android - Torque ProИма я в Android Market.Намира се и на други места, но не мисля, че 6.90 лв. е някаква неприемлива цена. Аз лично бих я платил.За Symbian, утре ще напиша, мой колега ползва такова устройство с Nokia E52 на Opel Zafira
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

В "Черните Маркети" я има и без пари, колко работи обаче с въпросната кола е друг въпрос.И не мисля, че е удачно елм-а да седи постоянно в ОБД-то.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Има допълнителни уреди около 30-40лв. с датчика.ЕЛМ с блутут не е малко пари поне още 60-70лв.За три лета моята няма случай да съм стигнал до максимума на скалата,перката включва на около 95 градуса на втора степен.Ето тук се обсъжда FESMobile и ELMbluetooth , само един се е свързал и връзката е била стабилна само за около по минута .http://www.fiatforum.com/stilo/27049...ecuscan-5.html
              FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

$21.90 струва BT устройството. Което прави 32 лева и половина.И 6.90 за софтуера... към 40 лева отива цялата комбинация.Пет кутии цигари.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

Re: OBD2 софтуер Windows Symbian Android

petania написа:
                  Собственик съм на Fiat Multipla и като цяло съм доволен от возилото. Недостатък за модела(произв. 2000г.) е липсата на индикатор за температурата на охлаждащата течност. На практика "лампата", която светва на таблото само при прегряване ще покаже, че колата е вече прегряла и няма никакъв смисъл от нея. След доста ровене из мрежата се спрях на решение с OBD2 bluetooth адаптер свързан към Pocket PC, PDA или телефон. Към момента единственото, което остана е да намеря подходящ софтуер. Имам устройства със Symbian, Android и WM.Предложете софт за връзка с ECU IAW 49F.
                  Добре дошъл във форума.Относно темата мога да споделя от личен опит следното:- Torque Pro се свързва без проблем с bluetooth адаптера но не се свързва с ECU IAW 49F(моя е същия комп като твоя). При теста използвах телефон SE EXPERIA NEO.- OBDScope се свързва без проблем с bluetooth адаптера но не се свързва с ECU IAW 49F. При теста използвах телефон Nokia E75. Показва напрежението на OBD порта и прави опити за диагностика но нищо друго.- FESmobile не съм пробвал по причините, които си описал във втория си пост. Изглежда, че Yani е предприел перфектния маркетингов подход но аз не бих си купил нещо което не мога да пробвам, независимо от цената.Относно температурата на охлаждащата течност(1,6 Фиат Мултипла): термостата трябва да започва да отваря 86-90 градуса и пълно отваряне на 101-105 градусаПървата степен на вентилатора се включва на 97 градуса. За англоговорящите в следния линк може да намерите ръководство за проверка на работата на вентилатора и охлаждането(показано е за Stilo но е валиндно и за Multipla).http://www.fiatforum.com/stilo-guide...mlИдеята за свързване на ECU-то с PDA, телефон или Pocket PC си струва усилията(пък и парите..). Съблазнително е да можеш да извадиш телефона си и по всяко време да можеш да направиш диагностика на автомобила си.

Коментар

Здравейте, карам Пунто2 - 1,9D. Преди дни на таблото ми светна индикаторът за подгравяща свещ. Намерих и смених изгорялата, но индикаторът продължава да примигва. Разбрах, че трябва да изчистя записа в паметта на електронното управление. Имам лаптоп, а също и андроид смартфон. Какъв интерфейс ми е нужен, за да мога да се "свържа" с колата?
                    Fiat Punto II; 1,9D; 60hp

Коментар

duscott написа:
                      Здравейте, карам Пунто2 - 1,9D. Преди дни на таблото ми светна индикаторът за подгравяща свещ. Намерих и смених изгорялата, но индикаторът продължава да примигва. Разбрах, че трябва да изчистя записа в паметта на електронното управление. Имам лаптоп, а също и андроид смартфон. Какъв интерфейс ми е нужен, за да мога да се "свържа" с колата?
                      FES (FiatECUScan) и VAG кабел
                      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Големи благодарности на todorshalev !!!Намерих тези кабели:1/ http://www.ebay.com/itm/USB-cable-KK..._4855wt_11392/ http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...50wt_952Кой от тях е съвместим?Разгледах и някакви блутууд адаптори, но не съм сигурен дали са съвместими: http://www.ebay.com/itm/Auto-Car-V1-...#ht_4392wt_977
                        Fiat Punto II; 1,9D; 60hp

Коментар

duscott написа:
                          Големи благодарности на todorshalev !!!Намерих тези кабели:1/ http://www.ebay.com/itm/USB-cable-KK..._4855wt_11392/ http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...50wt_952Кой от тях е съвместим?Разгледах и някакви блутууд адаптори, но не съм сигурен дали са съвместими: http://www.ebay.com/itm/Auto-Car-V1-...#ht_4392wt_977
                          Необходимият ти кабел за връзка ще зависи от модела на компютъра в твоята кола. За съвместимоста трябва да провериш на страницата на FES. Кабели можеш да намериш и в България.. цените не са кой знае колко по-различни.Относно свързването, аз използвам блутуут адаптера линк към които си сложил и проблем с връзката нямам, и работи без проблеми с FES на лаптопа ми.TorquePro е софтуера за Android но имай предвид, че колата трябва да е с поддръжка на OBD 2. За дизелите подръжката официално започва от 2004 година.

Коментар

Malone написа:
                            ... За Symbian, утре ще напиша, мой колега ползва такова устройство с Nokia E52 на Opel Zafira
                            Дали стана ясно коя е програмката? Аз си качих: OBDScope v1.21, но неще да се върже с блутут-ката?! Ако има друга програмка с повече настройки, ще е хубаво!
                            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                            http://www.keepfighting.ms

Коментар

...и ето го най-накрая резултата... -Странна на вид кола- Fiat Multipla 1.6 16V, 49F -OBD II bluetooth адаптер - куче марка-Smart phone - HTC TyTN Kaiser Windows Mobile 6.5 с циганин от Shifu-FiatECUScan Mobile 1.0.1- MADE IN BULGARIA

Коментар

Working...
                              X