Здравейте колеги,имам един въпрос.Бравото ми е 1.6 90 коня,изпадна ми ЕКУ от 103 коня Магнет марели,но модела не го знам,въпроса ми е има ли смисъл да го сменям за 13 коня,ще има ли разлика,до колкото знам разликата в мощността при двата мотора е в ЕКУ-то и като сложа новия трябва ли нещо да се обучава и дали ще имам проблем с имобилайзера.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ECU от 103 коня на 90 коня
Collapse
X
-
Колега,както знаеш и аз съм с 90к.с. мотор на бравата. Смених ЕКУ-то с такова от кола 103к.с. Разлика няма! Ровил съм се много и по непотвърдена информация разликата е във вала на изпускателните клапани. Разликата се състои в ъглите на отваряне и затваряне на клапаните,а именно:Изпускателни клапани:Версия 103к.с.Отваря преди долна МТ 36°Затваря след горна МТ 2°Версия 90к.сОтваря преди долна МТ 36°Затваря преди горна МТ 2° Иначе казано разлика от 4 градуса.За съжаление тази информация я имам от един немски форум и сервизната книжка. До сега никой друг не е могъл да я потвърди. Понеже работиш в магазин за авточасти и предполагам имаш инфо до специализирани програми и каталози,ако можеш да потвърдиш написаното от мен ще бъде чудесно. Тогава сменяме разпределителния вал,зацепваме ангренажа и си с 13 коня отгореПиши,ако имаш инфо.
Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар