Здравейте, днес както си карах и чистачките ми спряха да работят. Някой може ли да ми каже къде да погледна някой кабел да не се е разместил, или да видя самата машинка - само да ми кажете къде горе-долу се намира, че не съм много наясно. Благодаря ви предварително. Колата е Брава 1,4
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чистачките ми спряха да работят
Collapse
X
-
Като пуснеш чистачките чуваш ли дали моторчето работи,защото има вариант да са ти се откачили рамената,понеже са на едни пластмасови втулки и лесно се чупят.Пробвай,ако моторчето работи са се откачили,ако не колегата е казал първо бушоните,след това моторчето,което се намира под пластмасите,които са под чистачките.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
най добре ги замери всички .За твоята кола не знам,но на повечето чистачките са вързани с още нещо-примерно вентилатор парно.Провери липсва ли още нещо .Следващо звено във веригата е релето.Пробвай ги разбутай.Следваща стъпка е да стигнеш до моторчето и да замериш стига ли ток до него.Ако не -търсиш обратно по веригата.Ако да-сваляш раменете да не би да са блокирали те,ако не са е моторчето.Ако са -разглабяш и раздвижваш.
Коментар
-
Най вероятно е да имаш пад на напрежението някъде по контакторите.Следващо е релето.Но принципно от опита ми с Пасат това се получава от натрупване на мизерия в самите захващания на раменете с осите.Там имаме нещо като 2 тръби една в друга и се събира мизерия между двете/за Пасат говоря/.В началото наблюдаваме по-трудно движение,известно забавяне и в последствие моторчето изгаря от напъване.При фиата пак казвам не знам къв е принципа.Разглабял съм задна чистачка там е същото,за от пред да каже някой запознат....
Коментар
-
Колега toci1 наскоро имах проблем с моторчето на чистачките и аз,даже и тема бях пуснал.Освен тези работи които са ти изброили колегите провери дали стига ток до буксата ако има ток,работата е ясна моторчето е виновно,а именно зада неработи са виновни четките.Сменяш четкодържателаи си ти.На мене това ми беше причината за да откаже моторчето.УспехFIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар