Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудно палене 1.8!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трудно палене 1.8!

Колеги става дума за fiat coupe 1.8 ,трябва да вьртя поне 3//4 сек. докато запаля?акумулатора е нов,стартера вьрти нормално

Кабели и свещи може да ти дават ядове.Смянат се на около 20-30 хиляди.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
      Кабели и свещи може да ти дават ядове.Смянат се на около 20-30 хиляди.
      ТЦЪ за кабелите, за свещите - МОЖЕ, Газ има ли колата? Теч на гарнитурата на клапаните да има?Нещо правено по двигателя- ремъци, ролки, водна или хидравлична помпа, климатик?Проверявал ли си масата на двигателя?Нивото на маслото какво е?Дай отговори на тея въпроси пък после ще го мислим от къде е?
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Бе може и "кабелите" да са... дано да не са де.
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
          Бе може и "кабелите" да са... дано да не са де.
          Дано не са тези кабеил дето говориш за тях че са по 50лв. бройката втора употреба и се сменят две по две.

Коментар

Причина да се сменят 2 х 2 ?
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Колата е с газ,вьрви перфектно и на двете горива ,маслото е на 2хил. ,те4ове няма свещите са добре,като нова е ,мисля си да нее варятора или някоя дюза ,но пак казвам колата вьрви перфектно!

Коментар

krasio_79bs написа:
                Симеон говори за бубини в случая, тъй като няма кабели този двигател. И за мен беше сранно но когато се смени една бубина много скоро изгаря следващата по реда на запалване. За мен също е странно, но от много хора сам го чувал и лично съм го изпитвал 2 пъти.JOREII, провери масата на двигателя и състоянието на ремъците колко са натегнати, трябва да потъват около 1см. не повече. Волана твърд ли е?

Коментар

утре ще погледна как са масите и ремака,но волана си наред....добре а някво мотор4е за празен ход или варятора?

Коментар

няма да окажат влиание на паленето

Коментар

S_BANKOV написа:
                      krasio_79bs написа:
                      Симеон говори за бубини в случая, тъй като няма кабели този двигател. И за мен беше сранно но когато се смени една бубина много скоро изгаря следващата по реда на запалване. За мен също е странно, но от много хора сам го чувал и лично съм го изпитвал 2 пъти.JOREII, провери масата на двигателя и състоянието на ремъците колко са натегнати, трябва да потъват около 1см. не повече. Волана твърд ли е?
                      Питам защото преди 2-3 месеца и аз смених една бобина.Но за пръв път чувам ,че се сменят по две,а за сега нямам проблеми и се надявам да нямам за в бъдеше.В какъв интервал от време или километри ти изгоря втората?
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Никаква логика няма в това! Достатъчно е да погледнеш двигателя, за да видиш, че бобините нямат никаква връзка помежду си. И ако горят една след друга, вместо да сменяте бобини "две по две", сменете свещи "4 по 4". Според мен, колегата има проблем с адаптацията. Да пробва да я reset-не, сигурен съм, че след това няма да има проблем с паленето, поне до следващото каране на газ.

Коментар

krasio_79bs, при мен се случи през две седмици и не повече от 150км. изминато разтояние. Мислех че е мит и не намирам връзка, но при мен се случи.

Коментар

tomny написа:
                            Никаква логика няма в това! Достатъчно е да погледнеш двигателя, за да видиш, че бобините нямат никаква връзка помежду си. И ако горят една след друга, вместо да сменяте бобини "две по две", сменете свещи "4 по 4". Според мен, колегата има проблем с адаптацията. Да пробва да я reset-не, сигурен съм, че след това няма да има проблем с паленето, поне до следващото каране на газ.
                            И аз мисля че ресет му е майката
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                            Ventura garage

Коментар

Да ама това хитачи помни, и без изтриване на грешките не стават нещата, ако имате предвид откачане на АБ, става с кабел и ФЕС.

Коментар

Working...
                              X