Здравейте,имам един странен проблем с оттечка някъде по колата.Странното е ,че при изгасен двигател ,от време на време ми се включват уредите на таблото(гориво-мера и температурния датчик който показва температурата на двигателя ,също така и в малкото прозорче където се изписват цифрите на километража се виждат много бледи). Помислих че може да е в контактния ключ ,но не е там самият проблем.Махнах клемата на контактния ключ но проблема си го имаше.По принцип на ФИЯТА като се извади ключа се гаси - всички токове ,някой знаели къде е релето или каквото е друго там за гасене на всички токове.Моля ако някой е имал подобен проблем или може да ми даде някакъв съвет къде да го търся ,ще му бъда много благодарен.Колата е ФИЯТ МАРЕЯ ТД 1.9 куб.100 к.с.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за помощ ,относно оттечка към уредите на таблото
Collapse
X
-
Re: Моля,ако някои е имал оттечка,към уредите на таблото да
zhelezen написа:Здравейте,имам един странен проблем с оттечка някъде по колата.Странното е ,че при изгасен двигател ,от време на време ми се включват уредите на таблото(гориво-мера и температурния датчик който показва температурата на двигателя ,също така и в малкото прозорче където се изписват цифрите на километража се виждат много бледи). Помислих че може да е в контактния ключ ,но не е там самият проблем.Махнах клемата на контактния ключ но проблема си го имаше.Моля ако някой е имал подобен проблем или може да ми даде някакъв съвет къде да го търся ,ще му бъда много благодарен.Колата е ФИЯТ МАРЕЯ ТД 1.9 куб.100 к.с.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
-
Re: Моля,ако някои е имал оттечка,към уредите на таблото да
Mury написа:zhelezen написа:Здравейте,имам един странен проблем с оттечка някъде по колата.Странното е ,че при изгасен двигател ,от време на време ми се включват уредите на таблото(гориво-мера и температурния датчик който показва температурата на двигателя ,също така и в малкото прозорче където се изписват цифрите на километража се виждат много бледи). Помислих че може да е в контактния ключ ,но не е там самият проблем.Махнах клемата на контактния ключ но проблема си го имаше.Моля ако някой е имал подобен проблем или може да ми даде някакъв съвет къде да го търся ,ще му бъда много благодарен.Колата е ФИЯТ МАРЕЯ ТД 1.9 куб.100 к.с.ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
-
Така,вече имам напредък.Намерих бушона на който са свързани ,плафоните,стрелките и цифрите на километража,алармата и касетофона.Когато го махна него не черпи ток и няма проблем,обаче като го сложа пак се появява.Къде ли ще е това реле за спиране на тока на цялата кола,някой ако знае да подскаже,благодаря ви предварително за отзивите .ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
-
Ами и от алармата не е,днес махах кабелите и и пак същото .Някой знае ли къде е куплунга за температурния датчик,който показва температурата на вънка(този в огледалото),и тази кутия в жабката какво влиза в нея.Благодаря ви предварително.ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
-
Колега, свали таблото и провери вътре дали е сухо и дали няма накъде нагоряло отвасунгите на крушките за подсветка на таблото. Ток до него постоянно си има за да помни малкия километаж, и най-вероятно от това захранване дава утечка по платката. Свли таблото и го огледай добре. Друг възможен проблем е котактния ключ, може там да дава утечка и да захранва някои консуматори при изключено пложение. Ако е нагорял, може и да ти изтощи акумулатора много бързо. Направи първо което ти е по-лесно. Или откачи буксите на контактния ключ и виж как ще се държи таблото, или свали таблото и го огледай добре. За цифрите на LCD-то, не съм сигурен че трябва да угасват, угасва им подсветката.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Мерси колега ,аз извадих клемите на контактния ключ и проблема си остана,за съжаление не е от там.Май ще трябва да свалям таблото.А случайно знаеш ли къде е куплунга за температурния датчик,който показва температурата на вънка(този в огледалото),и тази кутия в жабката какво влиза в нея.ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
-
zhelezen написа:Колеги никой ли не знае тази кутия в жабката където влизат няколко кабела, какво има вътре и за какво е .Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
power66 написа:Куплунга на датчика за външната температура е под триъгълното пластмасово капаче на вратата от вътре срещу огледалото.На един куплунг са и подгрева на огледалото и електроуправлението им ,ако имаш такива екстри.ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Виж таблото дали буксите с наред също и изключи касетофона и виж дали има консумация може и палафона да прави проблем това като началоФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар