Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за помощ ,относно оттечка към уредите на таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля за помощ ,относно оттечка към уредите на таблото

Здравейте,имам един странен проблем с оттечка някъде по колата.Странното е ,че при изгасен двигател ,от време на време ми се включват уредите на таблото(гориво-мера и температурния датчик който показва температурата на двигателя ,също така и в малкото прозорче където се изписват цифрите на километража се виждат много бледи). Помислих че може да е в контактния ключ ,но не е там самият проблем.Махнах клемата на контактния ключ но проблема си го имаше.По принцип на ФИЯТА като се извади ключа се гаси - всички токове ,някой знаели къде е релето или каквото е друго там за гасене на всички токове.Моля ако някой е имал подобен проблем или може да ми даде някакъв съвет къде да го търся ,ще му бъда много благодарен.Колата е ФИЯТ МАРЕЯ ТД 1.9 куб.100 к.с.
    ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.

Re: Моля,ако някои е имал оттечка,към уредите на таблото да

zhelezen написа:
    Здравейте,имам един странен проблем с оттечка някъде по колата.Странното е ,че при изгасен двигател ,от време на време ми се включват уредите на таблото(гориво-мера и температурния датчик който показва температурата на двигателя ,също така и в малкото прозорче където се изписват цифрите на километража се виждат много бледи). Помислих че може да е в контактния ключ ,но не е там самият проблем.Махнах клемата на контактния ключ но проблема си го имаше.Моля ако някой е имал подобен проблем или може да ми даде някакъв съвет къде да го търся ,ще му бъда много благодарен.Колата е ФИЯТ МАРЕЯ ТД 1.9 куб.100 к.с.
    Най вероятно проблема ти е в някой кондензатор вътре в таблото,почни да сваляш бушоните един по един,и ще се насочиш по-добре.Имай предвид че утечката може и да е в самото бушонно табло. Другия вариант е да пробваш с друго табло
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

Re: Моля,ако някои е имал оттечка,към уредите на таблото да

Mury написа:
      zhelezen написа:
      Здравейте,имам един странен проблем с оттечка някъде по колата.Странното е ,че при изгасен двигател ,от време на време ми се включват уредите на таблото(гориво-мера и температурния датчик който показва температурата на двигателя ,също така и в малкото прозорче където се изписват цифрите на километража се виждат много бледи). Помислих че може да е в контактния ключ ,но не е там самият проблем.Махнах клемата на контактния ключ но проблема си го имаше.Моля ако някой е имал подобен проблем или може да ми даде някакъв съвет къде да го търся ,ще му бъда много благодарен.Колата е ФИЯТ МАРЕЯ ТД 1.9 куб.100 к.с.
      Най вероятно проблема ти е в някой кондензатор вътре в таблото,почни да сваляш бушоните един по един,и ще се насочиш по-добре.Имай предвид че утечката може и да е в самото бушонно табло. Другия вариант е да пробваш с друго табло
      Може да е в кондензатор .До сега си играх с бушоните и някои релета,но няма ефект.Друго което си мисля ,е че нещо някъде дава ток на компютъра ,и за това прави така.Ако не разбера от къде е ,май ще сваля таблото да видя дали нещо няма да е от там,при работещ двигател и контакт всичко си е наред,няма никакви проблеми,само когато върна ключа и го махна от контакт след около 10-15 сек.се появява проблема,седи си няколко секунди или минути,изчезва и така .Дали няма да е някое реле,но къдели може да е то.Има и нещо друго,когато дам на контакт и запаля колата,показва се километража и след няколко секунди ми излиза температурата,натискам копчето за температурата и нищо и си седи тя вместо километража.Дали не е от температурния датчик или платчицата където управлява тези две функции,ако някои знае къде е тя може да ми каже.
      ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.

Коментар

Така,вече имам напредък.Намерих бушона на който са свързани ,плафоните,стрелките и цифрите на километража,алармата и касетофона.Когато го махна него не черпи ток и няма проблем,обаче като го сложа пак се появява.Къде ли ще е това реле за спиране на тока на цялата кола,някой ако знае да подскаже,благодаря ви предварително за отзивите .

Коментар

Колега виж дали когато се разпищи алармата пак се появява проблема. Почти съм сигурен, че ти се губи масата на алармата и тока за нея минава през уредите на таблото. Пробвай да махнеш алармата и виж дали пак ще е така.

Коментар

Ами аз я изключвам с ключето (OFF) ,и тя не работи тогава и пак същото.Но ще пробвам да и махна масата и да видя какво ще стане.

Коментар

Ами и от алармата не е,днес махах кабелите и и пак същото .Някой знае ли къде е куплунга за температурния датчик,който показва температурата на вънка(този в огледалото),и тази кутия в жабката какво влиза в нея.Благодаря ви предварително.

Коментар

Колега, свали таблото и провери вътре дали е сухо и дали няма накъде нагоряло отвасунгите на крушките за подсветка на таблото. Ток до него постоянно си има за да помни малкия километаж, и най-вероятно от това захранване дава утечка по платката. Свли таблото и го огледай добре. Друг възможен проблем е котактния ключ, може там да дава утечка и да захранва някои консуматори при изключено пложение. Ако е нагорял, може и да ти изтощи акумулатора много бързо. Направи първо което ти е по-лесно. Или откачи буксите на контактния ключ и виж как ще се държи таблото, или свали таблото и го огледай добре. За цифрите на LCD-то, не съм сигурен че трябва да угасват, угасва им подсветката.
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Мерси колега ,аз извадих клемите на контактния ключ и проблема си остана,за съжаление не е от там.Май ще трябва да свалям таблото.А случайно знаеш ли къде е куплунга за температурния датчик,който показва температурата на вънка(този в огледалото),и тази кутия в жабката какво влиза в нея.

Коментар

Колеги никой ли не знае тази кутия в жабката където влизат няколко кабела, какво има вътре и за какво е .

Коментар

zhelezen написа:
                      Колеги никой ли не знае тази кутия в жабката където влизат няколко кабела, какво има вътре и за какво е .
                      Там има няколко кутии, май. Не съм ги ровил, но там трябва да е релето за пидгревните свещи и ЕКУ-то е някъде там. Направи снимка, да видим за коя кутия питаш, и кажи защо те интересува тояно тя.
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

кола

Виж таблото дали буксите с наред също и изключи касетофона и виж дали има консумация може и палафона да прави проблем това като начало
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Куплунга на датчика за външната температура е под триъгълното пластмасово капаче на вратата от вътре срещу огледалото.На един куплунг са и подгрева на огледалото и електроуправлението им ,ако имаш такива екстри.
                          Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
                          Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006

Коментар

power66 написа:
                            Куплунга на датчика за външната температура е под триъгълното пластмасово капаче на вратата от вътре срещу огледалото.На един куплунг са и подгрева на огледалото и електроуправлението им ,ако имаш такива екстри.
                            Да имам,онзи ден го отварях огледалото и видях че има подгревател и за него,но не знаех къде е куплунга.Много ти благодаря,ще го проверя и него.

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                              Виж таблото дали буксите с наред също и изключи касетофона и виж дали има консумация може и палафона да прави проблем това като начало
                              Здр колега,всичко съм проверил ,и касетофона и плафоните,както и алармата не е , нито едно от тези елементи не ми прави проблем,всичките си работят перфектно.За съжаление не съм свалял таблото да видя буксите,тези дни ако се стопли малко ще пробвам да го сваля и него и да видя всичко наред ли е по него.

Коментар

Working...
                              X