Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo Сензор за автоматично включване на фаровете????

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Stilo Сензор за автоматично включване на фаровете????

Понеже вече имам лицензния FES и се разрових из менютата днес цял ден. След като активирах едно нещо във фес в менюто на колата ми се появи "day sens" ,като това което прочетох в интернет разбрах ,че това меню отговаря за чувствителността на автоматичното пускане на светлините. Естествено на моя лост няма позиция "А" и тук е моето питане. Може ли Стило ,което фабрично е без автоматично пускане на фаровете да се сдобие с такава благинка ? Сигурно трябва да се купи датчика отчитащ нивото на външната светлина и лоста ,който има позиция "А".
    FIAT STILO 1.9JTD 2002

Лайт сензора се намира на огледало заедно със сензора за дъжд. Има ли изобщо начин кола без тези системи да ги придобие или е мисията невъзможна?
    FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Няма невъзможни неща, въпроса е какво ще ти струва и до каква степен ще ти върши работа. :D
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Туй откога съм го пробвал Не става, само за коли с фабричен ксенон е.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Туй откога съм го пробвал Не става, само за коли с фабричен ксенон е.
          Искаш да кажеш че е трудно за постигане ? Не става ... няма такива моменти :D Млади сме още Ако има изводи на ЕКУ и периферията за управление на фарове и чистачки, не вярвам да не стане. В другия вариант се прилагат малко познания по електроника и електротехника и всичко може да се направи, дори да не се управлява от ЕКУ на колата. Остава въпроса има ли кой да се заеме с изпълението на задачата ?
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

To ako става дума за побългаряване - ключа на постоянно включени и една схема с времезакъснение.Аз паля от 3 години на постоянно включени фарове и ксенонови крушки все още не са ми горели.И на Бравото такава правих
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Може да се направи една схемичка с фото-резистор да включва фаровете като стане тъмно, дори може да се добави още един да следи за насрещно идващи автомобили и да превключва на къси, ако си на дълги. Тоя датчик за дъжд не знам какво представлява, но и към него може да се направи електронен модул с едно реленце, да пуска чистачките. Трябва повечко време, достатъчно желание и накой друг лев :D И да има кой да го направи

Коментар

Мен ме блазни предимно автоматичното превключване от къси дълги и обратното. Дори датчика за чистачките също е доста удобна екстра ,защото понякога направо полудявам като постоянно трябва да си играя с лоста. Ако да кажем имам огледалото с датчика на него какво още трябва ,за да се подкара тази екстра?
                FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

KUM4o написа:
                  Мен ме блазни предимно автоматичното превключване от къси дълги и обратното. Дори датчика за чистачките също е доста удобна екстра ,защото понякога направо полудявам като постоянно трябва да си играя с лоста. Ако да кажем имам огледалото с датчика на него какво още трябва ,за да се подкара тази екстра?
                  Не знам какво представлява този датчик, за да то итговоря на въпроса. Ако някой знае какъв е, нека да каже, ще измислим нещо.

Коментар

Working...
                  X