Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са тези предпазители в багажника на Стило?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Би трябвало!
    Прикачени файлове
    Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Колеги да не би да е тая лампа за износеноста на накладките.На снимката най долу в дясно.Когато тя изгори ще разберем по стърженето на накладките по диска.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Не, тя свети червено и исписваше нещо от сорта на brake pads нещо си.Намира се точно под уредна с темп. на антифриза.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да де,ама когато работи, а когато е изгоряла.

Коментар

Дори и да е изгоряла се изписва на дисплея съобщение.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това не го знаех.Мерси.

Коментар

Нещо от сорта на :replace brake pads изписваше
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Заменете спирачните накладки.Прав си.

Коментар

Здравейте колеги!Днес доста пообикалях с колата и Ооо...ЧУДО-никакви съобщения,никакво писукане-тишина!Не е за вярване.Все пак щом се оправи от самосебе си,значи проблема си остава.Сигурно пак ще се появи с гръм и трясък !Обаче забелязах друго тревожно нещо:педала на газта вече не е толкова чувствителен на празен ход.Напромер като почна да подавам газ,двигателя не раегира и изведнаж скача до към 2-2500 оборота.Немога например да задържа 1500 или 1800 об.!Иначе в движение не намирам разлика.Дали идва от неработещ или мръсен MAF или нещо свързано с газта(незнам дали е електронна)?Някой има ли някакви идеи?
                    Фиат Стило 1.9 jtd 2003 Multi wagon

Коментар

Педала представлява потенциометър, и или е зацапан, или пецакан, или буксата му прави проблеми. Както го обясняваш, ми се струва че самия потенциометър се се скапал и ще трябва да се смъква педала. Ако има начин да се напръска контактен спрей без да се сваля, ще е най добре, но не знам как е изпълнен физически.
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Педала се тества с ФЕС и колата само на контакт.Натиска се много плавно и се следят показанията да са и те плавно нарастващи през 1-2% от 0 до 100%.Иначе не съм видял JTD до сега дето да е лесно да на място да задържиш точно определени обороти
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодаря колеги,засега не е болка за умиране,но все пак да питам :D
                          Фиат Стило 1.9 jtd 2003 Multi wagon

Коментар

emzo написа:
                            Педала се тества с ФЕС и колата само на контакт.Натиска се много плавно и се следят показанията да са и те плавно нарастващи през 1-2% от 0 до 100%.Иначе не съм видял JTD до сега дето да е лесно да на място да задържиш точно определени обороти
                            Тази проверка и с обикновен мултицет може да се направи, само трябва да се стигне до буксата. Ба си галимацията, да тествш потенциометър с компютър :D Колега, вземай един мултицет, най-добре ако намериш със стрелка, не дигитален дисплей, и проверяваш на омметър, дали като натискаш плавно педала, ъпротивлението ще пада или се покачва плавно и това е. Ако се мени рязко на моменти или в определен интервал не мърда - лошо.
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                              Тази проверка и с обикновен мултицет може да се направи, само трябва да се стигне до буксата. Ба си галимацията, да тествш потенциометър с компютър :D
                              Аз знам, че си ми вечна опозиция, но в случая така ще го тества за 5 мин, а иначе само докато стигне до буксата ще напсува цялата Италианска рода
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

колеги относно надписа brke lamp при мен го изписва 2 или 3 пъти и винаги валеше или беше влажно
                                STILO JTD

Коментар

Working...
                                X