Би трябвало!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са тези предпазители в багажника на Стило?
Collapse
X
-
Здравейте колеги!Днес доста пообикалях с колата и Ооо...ЧУДО-никакви съобщения,никакво писукане-тишина!Не е за вярване.Все пак щом се оправи от самосебе си,значи проблема си остава.Сигурно пак ще се появи с гръм и трясък !Обаче забелязах друго тревожно нещо:педала на газта вече не е толкова чувствителен на празен ход.Напромер като почна да подавам газ,двигателя не раегира и изведнаж скача до към 2-2500 оборота.Немога например да задържа 1500 или 1800 об.!Иначе в движение не намирам разлика.Дали идва от неработещ или мръсен MAF или нещо свързано с газта(незнам дали е електронна)?Някой има ли някакви идеи?Фиат Стило 1.9 jtd 2003 Multi wagon
Коментар
-
Педала представлява потенциометър, и или е зацапан, или пецакан, или буксата му прави проблеми. Както го обясняваш, ми се струва че самия потенциометър се се скапал и ще трябва да се смъква педала. Ако има начин да се напръска контактен спрей без да се сваля, ще е най добре, но не знам как е изпълнен физически.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
emzo написа:Педала се тества с ФЕС и колата само на контакт.Натиска се много плавно и се следят показанията да са и те плавно нарастващи през 1-2% от 0 до 100%.Иначе не съм видял JTD до сега дето да е лесно да на място да задържиш точно определени оборотиОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Тази проверка и с обикновен мултицет може да се направи, само трябва да се стигне до буксата. Ба си галимацията, да тествш потенциометър с компютър :DF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар