Имам идеята, да си добавя още едни фарове за мъгла, но ксенонови с лупа. Това го искам, тъй като в гъста мъгла не виждам много добре със заводските светлини по колата (т.е. почти нищо не се вижда). Някой виждал ли е да се продават ксенони с рефлектор и лупа за вграждане в някой съществуващ фар, или трябва да мисля някаква гаражна "разработка" ? Да сложа ксенон директно на долните фарове ми се струва идиотско, тъй като ще светят във всички посоки (рефлектора е сметнат за точков източник, не за дифузен) и като цяло ефекта ще бъде доста лош, според мен по-лош от обикновена халогенна лампа. Какво мислите вие?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ксенон на фаровете за мъгла
Collapse
X
-
А, супер. Точно такова ми трябва, даже може да сложа такива и на истинските, ако свети хубаво. От къде мога да се сдобия с подобно нещо?А за самата идея да осветява по-добре ниско долу, какво мислите, дали има смисъл да го правя?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Няма да ти хареса цената.По принцип, защо си мислиш че с по-силни светлини ще виждаш "по-далече" в мъглата? Точно обратното е. Халогените на бронята са достатъчни.
Коментар
-
На Бравото фаровете за мъгла са с лупи или поне такива ми изглеждат. Ксенон на фаровете за мъгла на Браво стой добре, не осветява кой знае колко но все пак свети, друг е въпроса колко е законосъобразно, няколко човека са ми се оплаквали за актове заради включени халогени без да има намалена видимост.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Мисля си, че ще виждам по-добре, защото светят ниско долу. Още повече, че са насочени и няма да светят нагоре за да ми правят "памук" на очите. Тази цена наистина е доста.. неприятна. Обадиха ми оферта за G1 прожектор 159лв. за комплект, а G3 е 179.Банков, забранено е да се пускат фарове за мъгла при видимост над 50м. Падне ли под 50м. вече може да се блещиш с халогените."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
тотално са ти объркани представите за халогените. Идеята на халогена е да свети разсейващо, а не насочено като фара. Не ми се обяснява защо, но е така. Освен това най-пробивната свелина в мъгла е жълтата. Ксенон на халогените няма да ти подобри грам видимостта в мъгла, а и чесно казано халогенките светят на 2 метра пред колата и са по-скоро да те виждат насрещните /колкото по-ниско, толкова разсеяна мъгла/, защото ако ми се наложи да карам само на халогенки, олелеле...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега, по-добре си сложи прожекторни и ще се родиш. На тях пак си им сложи ксенон на късите ако ти дерт. Аз съм с прожекторни на късите на моята Мареа - перфектите фаровеа за мъгла. Като включа допълните фарове за мъгла и пред мен започва да се появява бозата. Тях ги ползвам само вечер в дъждовно време.Не разбрах за каква кола става въпрос, а за да може поне ти да ме разбереш - качвам снимка на моя фар :Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Чл. 102. (1) На осветен участък от пътя задължително се включват къси светлини. (2) Фаровете за мъгла се използват само при мъгла, дъжд или снеговалеж едновременно с включени габаритни светлини. Ако моторното превозно средство няма фарове за мъгла, движението се извършва на къси светлини.Bravo 2.0 Multijet 165 2009
Коментар
-
danzel-jtd написа:Чл. 102. (1) На осветен участък от пътя задължително се включват къси светлини. (2) Фаровете за мъгла се използват само при мъгла, дъжд или снеговалеж едновременно с включени габаритни светлини. Ако моторното превозно средство няма фарове за мъгла, движението се извършва на къси светлини.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
pakumba написа:тотално са ти объркани представите за халогените. Идеята на халогена е да свети разсейващо, а не насочено като фара. Не ми се обяснява защо, но е така. Освен това най-пробивната свелина в мъгла е жълтата. Ксенон на халогените няма да ти подобри грам видимостта в мъгла, а и чесно казано халогенките светят на 2 метра пред колата и са по-скоро да те виждат насрещните /колкото по-ниско, толкова разсеяна мъгла/, защото ако ми се наложи да карам само на халогенки, олелеле...
Коментар
-
Айде смъкни ги тези варове на БМВ-то толкова ниско, колкото са на Мареа-та халогените и нищо няма да ти светят. С мойте и на дълги се вижда в мъгла, ако не е прекалено гъста, защото са с насочена светлина и нямат релефни шарки по стъклата. Все пак си има и минималана височина над пътя, на която е добре да са монтирани за да светят така че да виждаш надалече. Като ги забодеш много ниско ще ти осветяват платното до втората бабуна и от там нататък - сянка.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Колега, по-добре си сложи прожекторни и ще се родиш. На тях пак си им сложи ксенон на късите ако ти дерт. Аз съм с прожекторни на късите на моята Мареа - перфектите фаровеа за мъгла. Като включа допълните фарове за мъгла и пред мен започва да се появява бозата. Тях ги ползвам само вечер в дъждовно време.Не разбрах за каква кола става въпрос, а за да може поне ти да ме разбереш - качвам снимка на моя фар :"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
За такива фарове като твоите единственият ми вариант е ксенон с прожектор, и пак говорим за гаражна изработка (изрязване на рефлектора и слагане на прожектора в него). Просто няма правени никакви къстъм изпълнения за делта."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар