Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странни показания разход Стило JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странни показания разход Стило JTD

Та да попитам друг има ли такъв проблем който се изразява в това че понякога след като изгася двигателя и след това стрелката на горивото е с около милиметър два по-надолу, а също така и "Range to Empty" показва по-малко километри, например от 290 на 260 слиза ???
    Stilo 1.9 JTD 115Hp

Случайно колата да е била малко наклонена точно преди да изгасиш двигателя, а след като си го изгасил да е на равно; или да е била на равно повече време, а веднага след това да паркраш на наклон и да изгасиш? Ако караш по равен път, например в паркинг на голям магазин и паркираш на него, като изгасиш така ли е?Всъщност проблемът не е ли в това, че като изгасиш, изобщо виждаш някакви показания от уредите? Не знам де, може на Стило да си е нормално уредите да работят при изгасен двигател

Коментар

Гугълчето го превежда като ,,Обхват за изпразване,,.Предполагам,че е нещо свързано с оставащите километри до свършване на горивото.Аз също бих искал да разбера.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Дно време старите ескорти го имаха тоя проблем и нямаше решение, огасяш вадиш ключа но бензиномера си показва и всеки които ти погледне през прозореца знае колко гориво имаш.Иначе това дето ти го показва е нещо като разходомер и ти дава инфо с това количество гориво съобразено с моментното ти шофиране какво разтояние можеш да изминеш. Но честно казано не знаех че Стилото го има като екстра.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

И при мен го има това явление. Карам колата спирам и винаги на следващ контакт стрелката е 1-2мм по надолу ама винаги. Имам чувството ,че този нивомер е сбъркан от всякъде. Правил съм си опити карам колата спирам и веднага след като е угасен мотора и като дам на контакт нивомера пак показва с 1-2мм по-малко от това ,което е показвал преди 15 секунди.
          FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

S_BANKOV написа:
            Дно време старите ескорти го имаха тоя проблем и нямаше решение, огасяш вадиш ключа но бензиномера си показва и всеки които ти погледне през прозореца знае колко гориво имаш.Иначе това дето ти го показва е нещо като разходомер и ти дава инфо с това количество гориво съобразено с моментното ти шофиране какво разтояние можеш да изминеш. Но честно казано не знаех че Стилото го има като екстра.
            Защо да е проблем това със старите Ескорти, при положение, че от 86 до 97 год. са така. За по - горните години при Форд нямам наблюдение.Ако беше проблем, за тези години би трябвало да го оправят.
            Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
            Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

cokata_23 написа:
              S_BANKOV написа:
              Защо да е проблем това със старите Ескорти, при положение, че от 86 до 97 год. са така. За по - горните години при Форд нямам наблюдение.Ако беше проблем, за тези години би трябвало да го оправят.
              За на запад не е проблем, но в България си беше. Преди карах форд орион и беше много гадно като заредя до горе нафта и стрелката винаги показва че е пълен.
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Не са само фордовете и няколко модела Хюндай са така .
                FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Working...
                X