Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

датчик за скоростомер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

NikMar написа:
    Какви са тези червяци на дигитален уред бе хора?! Това е един ел. датчик без механика, а по описаното до тук, 99% съм за лоши връзки в таблото щом му изсветляват цифрите и спира стрелката. Свали таблото и почисти всички клемореди, включително и куплунга който си снимал и тогава ше говорим пак. Тези куплунзи на снимката имат една П образна пружина, която се стиска и освобождава сглобката и после дърпаш внимателно, може с леко разклащане.
    Тук си в грешка колега, тава какво е според теб ?
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

този червяк не знам от каква кола го изкопа,но брава,браво и марея са напълно електронни.че то ако има червяк трябва да има и жило,освен да е от първите браавота 95-96г

Коментар

ivel написа:
        този червяк не знам от каква кола го изкопа,но брава,браво и марея са напълно електронни.че то ако има червяк трябва да има и жило,освен да е от първите браавота 95-96г
        И двете ми BRAVO-та не са с жило а с датчик! И не не са 95-96г. бензиновото е 02.99г. JTD-то е 03.2000г. Който от спорещите твърди че датчика няма механична връзка с скоростната кутия, за мен въобще не е свалял такъв датчик! Според вас този датчик как извлича данни и в последствие ги изпраща към ЕКУ?п.с. за да не превръщаме темата в безсмислен спор, понеже съм убеден на 100% в това което твърдя (лично се сблъсках с проблема и при двете ми коли), въпросния червяк се нанизва в датчика! Привода/червяк получава въртеливо движение от зъбно колело в скоростната кутия, при контакта си с датчика дава нужната информация, а вече от там датчика под формата на импулси изпраща инфо до ЕКУ.п.с.2 това бе от мен, повече не ми се спори.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

батпро е абсолютно прав, понякога като не е сигурен човек в нещо, по-добре да си мълчи докато не провери кое как е http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1

Коментар

Joro написа:
            Датчика се развива по нормален начин. Да се има в пред вид че доста е затегнат (поне моите и двата бяха...)
            Откъде е по-удобно да се развие и смени? Пробвах отгоре но е твърде тумбест за удължен камък(30 не влиза). Отдолу без канал си е мъка(няма видимост) Ако това е точната снимка, май развиването не е нормално. Може би трябва да се развие шестограма(позиция 13 от схемата) на металната част и да се издърпа нагоре?
            Прикачени файлове
            Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

Колеги, аз имам проблем с километража.Когато той не работи не се сменят и изминатите метри на ел.дисплея. т.е. свети си нормално без промянаИзръчкам ли колата до 90-100км и километража тръгва, но в някой момент спира.Според вас датчик ли е това или е лош контакт?И датчика къде се намира
              Fiat Marea 2.4 JTD+
              Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
              Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
              Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

Working...
              X