Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съобщение BRKE.LAMP FAILURE - Стило JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Писал съм решението ама кой да чете.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

todorshalev написа:
      ако някои си беше направил труда да си свали ръководството щеше да види че там я имаако правилно съм си превел този македонски проблем със стоповете като цяло може би проблем с крушки или пък стоп машинка
      Ми май не си си го превел много правилно. То и на македонски същото, като на английски - проблем с някоя от контролните лампи. Не виждам логика да се търси проблем на друго място, освен в контролната лампа, но Стилото е нелогичен автомобил, като цяло.

Коментар

ogi28b написа:
        Ми май не си си го превел много правилно. То и на македонски същото, като на английски - проблем с някоя от контролните лампи. Не виждам логика да се търси проблем на друго място, освен в контролната лампа, но Стилото е нелогичен автомобил, като цяло.
        приемам забележката попринцип незнам Македонски и се опитах колкото мога да го разбера
        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

А, най-накрая темата подскочи.Колеги, Началника е прав, въпреки, че - "Само си разсъждавам, не твърдя че е така."Така е. Някоя контролна ще да е. И не е на стоповете. Там сигнализацията е друга. Аз, естествено послушах emzo и разкостих стоповете. Почистих, напръсках, смених и крушките с каквито трябва и... нищо. Чека хваща грешка. НО не винаги! И това е най-гадното. С Весо10 я връзвахме на компа на една от срещите и тествахме всички лампи - работят си. Дори тази за ESP-то мисля. А аз такова би трябвало да нямам. Поне като се даде на контакт не примигва 2-3 пъти. (Като при Пешо) Лампата е пак триъгълник, но ограден с почти кръгла стрелка. Но по-наляво.Дори когато не изписва грешката и чека казва OK, тази лампа НЕ примигва.Теста хвана, че не свети лампата на запалката. И наистина беше така. Разглобих там и се оказа, че нещо от фасонката липсва и не мога да я сглобя, но я побългарих с две запоени кабелчета, който мушнах в клемите. И сега свети.И пак от време, на време чека НЕ минава и изписва тази грешка. Много досадно. Днес не е светила. Д авидим докога.Та Стилото е най-нелогичният Фият. Ша го знаете. Мисля си за лампа от подсветката на дисплея.Ще следя темата.Иии, да, съобщението е "Brke.Lamp Fail". Н-ка винаги е прав!Тошко, македонския е труден език. Трябва голям виртуоз да си, че да изкълчваш думите.Благодаря и на колегата dqvola6669, че се включи.
          Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
          Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
          Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

3тия стоп.. и аз съм го имал тоя проблем.

Коментар

Е, какво третия стоп? Същото съобщение ли дава?Та той си свети.Истина е, че там не съм ръчкал, защото си свети.Кажи повече.

Коментар

На нормалните коли третият стоп не се следи от системата за проблеми. Но на Стило може и да се следи.Ако някой, който не получава такова съобщение, изключи трети стоп за проба, ще се разбере.Местя темата. Проблемът очевидно е електрически.

Коментар

на мен като ми изписа за 1-ви път грешката си казах ма*ка му стара пак думна някоя крушка на тоя фиат и слизам аз да гледам стоповете защото в 1-вия момент ми се стори че пише брейк ама съобщението си стои и стоповете си светят ВСИЧКИ КРУШКИ и затова пуснах темата при мен се получава на 50-60 паления 1 път и като изгася и да запаля пак изчезва сигурно трябва да си купя 1 кашон контактни спрейове и да я застъргвам цялата :D ама да ви кажа се оспокоих като видях един познат си купи стило жтд 116 за 1300 лв и абсолютно всички лампи светят по таблото като дискотека е ама си го кара така и си му налива сякъква нафта и хич немуе и колата си варви ама тя му е като служебна не е като повечето от нас единствена както и да е много се захласнах в писане май.
                  STILO 1.9 JTD REMAP POWER---->Кen Block inside

Коментар

Здравейте това ми е първия пост и повод да се регистрирам тука.Този проблем трябва да го решим с общи усилия,защото взе да ми лази по нервите.Така както е изписана грешката и както е дадено обяснението в менуала възможно е и наистина да дава ,че има проблем в някоя от контролните лампи сигнализиращи проблеми в спирачката, които са в таблото между другото четох в сръбския форум на фиат ,че колега имал същия проблем отишъл на сервиз свалили таблото вземали 30 евро и му решили проблема.Искам да ви помоля само да ми постнете от къде да дръпна схемата на боди компа да видя какво точно аджеба следи и как точно става ,то освен съпротивлението няма какво друго да следи/или евентуално тока/ и да видим на кои пинове най лесно може да се измери ако наистина следи съпротивлението за да се локализира проблема по лесно ,другото зло е че лампите са с различни съпротивления при вкл/изкл положение но с ампермер пак ще стане.Иначе ще има да си сваляме букси да пръскаме със спрейове да разглобяваме стопове. да го направим по по лесния начин а. ..здраве пожелавам и успехи.
                    ,,Да си от мъжки пол е даденост по рождение. Да бъдеш мъж е въпрос на избор." Едуин Луис Коул

Коментар

Така.Изчетох това, любезно предоставено то Ключаря:http://www.fiatforum.com/stilo/24732...mlТрябва да призная, че не се бях сетил да ровя из чужди форуми.И, както каза Оги, Стилото е нелогичен автомобил.Колегите твърдят и други неща:"Stilo doesn’t lie, it’s saying there’s a problem there and you just need to find it"И"Stilo DOESN’T lie - it was telling me to sort something before it went on fire." Твърдят още, че третият стоп не е включен в чека.И всички се насочват към кръга на спирачките.При мен чека все по често минава и се изписва OK, но, понякога се появява грешката. Значи не съм отстранил проблема.Какво правих досега аз: (То не е много по-различно от споменатото от колегите в техния форум)1. Разкостих стоповете. Смених крушките. Изчистих буксите с финна шкурка + контактен спрей (не с WD40 - съдържа масло и е за друга работа)2. Смених бушоните F37 и F35.3. Демонтирах стоп машинката. Пръсках и буксите. 4. Демонтирах АБ, зачистих клемите+грес. Разкачих бушоните под него+Д конекторите. Обработих с контактен спрей.Какво НЕ съм направил:- Не съм чистил масата на АБ към купето ;- Не съм търсил масата на самите стопове.Ако правилно съм разбрал, на някой от пиновете трябвало да има маса към купето.Ще се разглобява в неделя на форумската среща.Надявам се и на помощ от колеги.

Коментар

F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

кола

Има значение и дори крушките са еднакви дали са като оригинални ако са менте може пак да свети http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/...howtopic=41843
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

Изчетох всичко което е от чуждестранни форуми след като сменям езиците на дисплея и съответно задавам на търсачката грешката изписана на съответния език...но без файда само догадки и безрезултатни действия,единствено схемата ми върши работа ще елиминирам цялата стопова верига и ще и закача директно две ламБи...и от там на сетне ще търся. Ако изгасне ясно, ако не ще търся търся другаде проблема...между другото да спомена ,че изписва още две грешки/preheat fail и за аербега/ ,но за тях четох достатъчно .... всичко което трябва да се направи по веригата на стоповете съм го направил даже и директна маса му пуснах...другаде се крие заека,ако не мога да намеря схемата ще се наложи да я поразчопля като кокошка което най мразя и пак ще се разбере ама що се по трудния начин да става поздрави
                            ,,Да си от мъжки пол е даденост по рождение. Да бъдеш мъж е въпрос на избор." Едуин Луис Коул

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                              Има значение и дори крушките са еднакви дали са като оригинални ако са менте може пак да свети http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/...howtopic=41843
                              Прав е ключаря, аз имах два подобни проблема.Единия габарит беше с няколко вата по - слаба крушка и чека светеше. След време чека пак почна да свети като натисна спирачката. Гледам отзад, всичко си свети нормално. Та се наложи да отворя задните светлини и на единия стоп крушката светеше, но жичката беше с различен цвят (като ръждясъла) и може би това е променяло съпротивлението..., смених я и всичко е наред след това.

Коментар

кола

Май на по новите има и стрелка показва от коя страна да се търси проблема имаше и една зависимост предна ляна с задна дасна
                                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                                X