знам че тука някъде имаше подобна тема но вече 40мин търся и нищо не намирам ако може някои да ми даде линк към подобна тема ще съм благодарен.Та въпросът ми е какви съпротивления(или се казва резистор не знам точно) се слагат да речем на диод от запалка и ако са повече от 1 на всеки ли се слага съпротивление какво точно и къде на + или - и ако някои може да ми каже колко вата е 1 диод на запалката,и колко квадрата трябва да е кабела с който да ги свържа да предположим че на 50см кабел ще има по 5 диода
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветление в краката с диоди
Collapse
X
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=54905Тука има инфо за диодна лента ако искаш самостоятелни диоди мисля че съпротивленията бяха по 300-400 ома и да желателно е на всеки диод да сложиш като ги връзваш паралелно за кабела не се притеснявай .. и 0.5 да сложиш пак ще държи ако не си сложи 1 квадратFabbrica Italiana Automobili Torino
F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style
-
Аз ще спомена и в тази тема, че светодиоди се управляват с ток, не с напрежение. Белите светодиоди имат около 3.2-3.5V спад, но той се променя в зависимост от тока и температурата и т.н. Дори 0.5mm2 е много. Какъв ток ще се пуска? Какви ще са светодиодите? Тези в запалките не са с добър добив на светлина. Лентите са по-добър вариант.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
аз съм сложил една 12В диодна лента светеща в зелено! Пуска се с едно копченце на капака за бушоните и даже съм я скрил под кората над педалите да не ми вади очите като свети. А е в зелено свети, защото всичко свети в зелено по таблото на Бравата.. С диодна лента на 12В е най - бързо и не се занимаваш с много запояване и т.н.Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!
Коментар
-
dani389 написа:Мен пък мие много интересно това с каква цел се прави ,да се вижда колко са мръсни стелките или не уцелвате педалите .Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
todorshalev написа:dani389 написа:Мен пък мие много интересно това с каква цел се прави ,да се вижда колко са мръсни стелките или не уцелвате педалите .
Коментар
-
benzol написа:todorshalev написа:dani389 написа:Мен пък мие много интересно това с каква цел се прави ,да се вижда колко са мръсни стелките или не уцелвате педалите .Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар