Колата е с двусекционни фарове. Светеха много зле според мен, и затова предприех цялостно почистване.1. Демонтаж.Първо трябва да махнете мигача. Това става като освободите пружината свързана с него. Ще я видите точно до фара от вътрешната страна.След това самия фар е на 2 болта и една гайка (2) 2. Разглобяване на фара.Махнете капачето отзад, разкачете всички кабели, махнете всички крушки и оставете фара до някаква печка, за да се нагрее малко.След това с по голяма права отвертка лека полека отделете стъклото от пластмасата. Бъдете търпеливи, не е трудно просто трябва бавно да го правите за да не се нарани стъклото или пък пластмасата.След това идва ред на рефлектора. Тук вариантите са 2. Първи : Ако не е много зле (да няма наранено покритие) само да го почистите. Колегата ogi28b го е поисал много добре в темата за Фиат Мареа.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20526Втори: Ако решите че трябва по-сериозна намеса. Сваляте рефлектора: Той е закрепен на 3 щипки, които са свързани чрез ябълки за врътките, които настройват фара. Леко с отвертка подпъхвате и ще излязат от щипките.Сваления рефлектор аз лично пратих в Еверт Лак в Стрелча.http://ewertlak.com/Направиха ги за 5-6 дни. С доставката отиване и връщане 7-8 дни.Самата доставка е около 10лв. А цената за 2 рефлектора - 48лв.2 декоративни лайсни - 24лв. (не бях сигурен дали трябва, но за всеки случай ги изпратих)Резултата може да видите от следващите 2 снимки. Рефлекторите станаха перфектни: Също така измих стъклата. Честно да ви кажа там беше най-големия контраст. Не можах да повярвам, затова го заснех:3.Сглобяване на фара.Сглобяването на фара става по обратния начин. Много добре трябва да се почистят пластмасите и стъклата от останалото лепило. След което за сглобяването използвах обикновен силикон (до сега - седмица и половина и 1 автомивка и 1 дъжд, няма проблеми :D )4.Резулата.Нямам снимки за сравнение, тъй като не бях заснел как светят фаровете преди промяната, но резултата за мен беше все едно човек с 3-4 диоптъра си е направил лазерна операция Ако трябва да дам оценка от 1 до 10.Преди с обикновени крушки (даже не ги знам к’ви са) - 4-5Сега с рециклирани фарове и Osram Night Breaker Plus - 9 , като 10-ката я оставам за лупи с ксенон.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почистване на Фарове. Фиат Пунто МК1
Collapse
X
-
kistbam написа:toshara написа:Лесно ли се разлепят стъклата?Защото на Голфа съм чупил стъкла при сваляне :D>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар