danzel-jtd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с OBDII кабел - Решен!
Collapse
X
-
Точно този до дясното бомбе е за диагностика на мотора.С 2 кабела - маса и К-линия за комуникация.Според мен все още не си си инсталирал правилно драйвъра.Сваляш от нета програмата FTClean и премахваш с нея всички стари драйвъри на FTDI.После си сваляш най-новата версия (без бета версиите) на FTDI ама не exe файла а версията с папките 2.08.14.Спираш си нета,ръгаш usb-то и като пита за драйвър му посочваш папката която си свалил от сайта на FTDI.Нататък е ясно. ПС:Има малка вероятност да имаш прекъсната жичка на К-линията и за това да няма комуникация с ЕКУ-то , ама аз залагам 95% че не си инсталирал драйвъра правилно.
Коментар
-
emzo написа:Преди време гледах една либра, бяха резнали навътре зад ОБД-то 12те волта
Коментар
-
добре,като се прибера ще сваля FTClean и ще инсталирам това което колегата emzo е дал като линкemzo написа:http://www.ftdichip.com/Drivers/CDM/CDM20814_Setup.exeинсталираш го, чак след това включваш кабела, гледаш кой СОМ порт заема и настройваш, както е показано.Bravo 2.0 Multijet 165 2009
Коментар
-
janyboy написа:Емо е дал линк към exe версията.Не би трябвало да има разлика, но аз ползвам само zip-натата версия (CDM20814_WHQL_Certified.zip) и си посочвам папката с драйверите (разбира се разархивирана) като ме пита.veselin10 написа:Кое му е модифицираното? Това е официалния сайт.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
nedialk00
имал съм подобен проблем и се оказа от кабела, просто беше неизправен, този кабел беше китайче за 5 долара от ебау, много е вероятно проблема да е и в самият кабел
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар