Не е лошо да кажа че има доста теми изписани по въпроса но никъде нямаше краен ефект и точни данни за светодиоди и резистори , пък имах време за писане и трябваше някак да се похваля. Та така и при мен с течение на времето за близо три години вече лампите на тройния стоп гаснеха една по една и реших да се направя и аз на перфекционист като останаха само три работещи което някакси ме човъркаше отвътре.Отидох вчера в един магазин за електрони компоненти на Мария Луиза и напазарувах 10 светодиода х 15mA (червени тъй като мисля скоро време да избеля стъклото на третия стоп) х 1.10 лв. и съответно 10 резистора (1 kOhm , 0.25 W за максимален ефект резистора трябва да бъде 900-910 Ohms но в случая е трудно за изпълнение тъй като трябва да се вържат последователно няколко резистора , а няма място) х 0.05лв с идеята някой хубав ден да напрая ъпдеит на стопа. Но естествено при наличието на частите в джоба още със слизането от колата трескаво започнах да
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трети стоп със светодиоди (Брава)
Collapse
X
-
Браво бе майсторе, а и се посмях от сърце ..., а пък между другото - аз пак по туй време събота рано-рано - към 14 часа още, пастирах една драскотина и ся не я помня вече къде е била. Само ако се събудиш рано и в неделя да напишеш за кво са по кабела тези резистори и преди секи диод ли се падат за допълнително съпротивление ?
Коментар
-
А я кажи как смяташ да избелиш третия стоп...Аз имам накакви мисли за моя - ама аз си го искам червен - така си ми харесва. Дразни ме само че ми е помътняла пластмасата - някой ако знае как се оправя това нещо да каже - като е мокра изглежда сумер а като исъхне избелява - дали с някакво полиране няма да се оправи - въпроса е с какво....Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:А я кажи как смяташ да избелиш третия стоп.......като е мокра изглежда сумер а като исъхне избелява - дали с някакво полиране няма да се оправи - въпроса е с какво....
Коментар
-
Май със лак ще стане - трябва да го сваля пак (като я взех сменях всички крушки) - ще го занеса на едни познати бояджии да го пръснат с безцветен лак за металик...Иначе с един и същ цвят сме, ама мен бецветен (прозрачен) заден стоп ще ми стои някак постно - точно червеното на стопа отваря задницата. Безцветен според мен ще стой по добре на тъмно синия цвят и на бордото - тях ще ги отвяря. Тя и без това колата като я гледам отстрани ми е малко постна ама не мога да измисля какво да и сложа - сега и сложих едни тасове от турските със синя емблема ФИАТ в средата - доста се отвори - особен че тасовете са 1:1 почти като цвят на колата...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Ето я и идеята на практика.
pplk написа:Няма ли да е по-лесно с лента с SMD 5050? Директно на 12V. А и цената е смешна.Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Препоръка: Ползвайте лента тип 5630 - много по-ярка е от останалите и не е енергоемка (около 7лв./m). Лентата работи на сравнително добре изправени 12V, но е желателно да се монтира допълнителна стабилизираща платчица, понеже напрежението в колата се мени с едни +1-2V, които са достатъчни ако не да изгорят лентата, то поне да скъсят драстично живота й. Самата платка представлява драйвер с входно напрежение в някакъв интервал (примерно 9-20V) и изходно точно 12V. Нещо такова . Лентата консумира около 12W/m при гъстота 60 диода/m, т.е. този драйвер зa 10W ще пасне перфектно и дори с добър запас на 0.5m лента.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар